בעל חולה נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעל חולה נפש
    נעמה
    24/01/2008

יש לי בעל עם הפרעה נפשית לדעתי. הוא בן אדם מאוד קיצוני רואה הכל בשחור לבן. יום אחד הוא הבעל והאבא הכי טוב בעולם. ופתאום משהו קטן מדליק אותו והוא חוטף קריזה עצבים. מתחיל לצעוק בצרחות אימים עלי בעיקר וגם על הילדים לפעמים. המבט שלו בעינים משתנה פשוט אני רואה את הטרוף בעינים שלו. זה לא אותו מבט. יש לו מבט מטורף ומפחיד. הוא מקלל משתמש בניבול פה ואלימות.
    דוגמא: לפני יומים רבנו על משהו קטן (צעקתי עליו שלא יגע בילד. אחרי שנתן לו מכה קלה ביד) ומאז הוא התחרפן קודם התחילה ההתקפה הרגילה שלו של צעקות וניבולי פה . של זריקת חפצים על הרצפה וקללות.
    חשבתי שזה עבר לו אבל זה ממשיך אתמול בבוקר היתה לו שוב התקפת עצבים אבל נוראית (שהערתי לו שהוא פוגע בי איך שהוא מקלל אותי) הוא גם החליט שהוא רוצה להרוס את עצמו ולמות. לא אוכל לא שותה (רק ויסקי כל היום) מעשן כמו קיטור.כבר יומים כך. אתמול הוא צעק עלי שאעזוב את הבית אני והילדים. היום הוא פחות צועק אבל ממשיך בהרס העצמי . ועוד מתלונן שיש לו סחרחורת.
    אני לא מבינה את הטרוף הזה. לא מבינה מה הקצוניות הזו. מה הדרמה וההרס עצמי הזה על מה? על ויכוח קטן.
    לא יודעת איך להתמודד איתו .אתמול כחלק מהכרזת ההרס החליט שהוא יושן על הספה עם בגדים ונעלים והתכסה רק במעיל. אני הייתי צריכה לכסות אותו בשמיכה (אחרי שסרב לתחנוני שוב ושוב ללכת לחדר לישון)
    אמרו לי כבר לקחת את הילדים ולעזוב . אבל איך מטפלים בדבר הזה.
    הוא מזיק לעצמו מול העינים שלי. אני לא מבינה אותו. את התגובה שלו. את החרפון הזה.
    מה לעשות?
    מה גורם לבן אדם להתנהג בטרוף כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל חולה נפש

הוספת תגובה

• בעל חולה נפש

26/01/2008

לנעמה שלום
    השילוב של אישיות עם קושי בשליטה על דחפים ואלכוהול מסוכנת ביותר. את כתבת בלי התייחסות מלאה שהוא "שותה וויסקי כל היום". אם זה נכון יש לו בעיה קשה של התמכרות ועליו לטפל בבעיה זו בדחיפות. אדם כזה גם יכול להיות מסוכן. מאחר ומדובר בבעלך עליך לדאוג לו אבל את גם חייבת לדאוג לעצמך. אין אלטרנטיבה להעמדת גבולות, יד רכה לא עוזרת הרבה. לדעתי עליך להתייעץ עם גורמים שמטפלים במשפחות במצוקה.גשי למחלקה לשרותים חברתיים באזור מגוריך. להם מחלקה לטיפול בהתמכרויות. לפעמים אין מנוס מלפנות למשטרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו