ייעוץ ראשוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ ראשוני
    דני אחר
    22/10/2011

ערב טוב
    אני מוכר בביטוח לאומי ומקבל קיצבה בגין סכיזופרניה לא ספיציפית ממש ככה (אשמח לקבל גם על זה הסבר) אני גר בדיור מוגן ולומד באוניברסיטה ומטופל תרופתי אף לא הייתי מאושפז והבעייה שלי הייתה תמיד הייתה מובנת לי הייטב..

אבל לפני כשנה פרצה אצלי בעייה שונה לגמרי בלי טריגר מסויים אולי בזמן מעבר הדירה הייתה לי מחשבת שווא שנפגעתי קוגנטיבית האם נתקלת במחשבות שווא מסוג זה אשמח למידע. הגעתי למסקנה הזאת אחרי שלא הצלחתי לעשות פעולות פשוטות כמו חישובים לא הבנתי מה מדברים איתי מה הסביבה רוצה ממני החברים אנשים עם מישהו היה רוצה להגיד לי משפט או משהו הוא היה צריך להסביר לי כמה פעמיים עד שהצלחתי להבין דברים פשוטים מאוד הזיכרון לא עבד ולאכול לא זכרתי צמח מין טראומה עיניים ריקות עזרו לי הרבה בתקופה הזאת ויצאתי מזה אחרי 5 חודשים שאני לא זוכר בכלל .הגעתי למצב שנלחצתי מתי שמישהו היה פוצה את פיו בגלל שלא ידעתי מה הוא הולך להגיד דו שייח עם עצמי היה לי מאוד מצומצם בתקופה הזאת. עכשיו אני בסדר וחוזרתי לתפקד מה שלא עשיתי בתקופה של המשבר הראשון (אני כותב על השני) הכול לטובה כמובן שהשתנתי די הרבה אבל היום ברוך השם אני צלול ומבין עניין.
    אבל מאוד חרד שמה זה ייקרה שוב כי לא יצאתי מזה בגלל שינוי טיפול תרופתי הטיפול נשאר כפי שהוא מהמשבר ה-1 עד השני בקיצור עד עכשיו לא שיניתי טיפול תרופתי אין לי מושג למה זה קרה לי אולי טראומה איך אני יכול לוודא ששזה לא יקרה לי שוב? כדי למנוע. אני עדיין לא יודע מה זה. אשמח לקבוע פגישה. (לא נעים לי ואני נבוך ומבולבל מהדרך שיצאתי מהמשבר הזה פשוט אחותי נתנה לי לעשן משהו סיגריה מגולגלת אמרה לי שאולי זה יעזור לי כמובן שבמצב שלי לא ידעתי שזה סמים כמו שלא ידעתי מה היא רוצה ממני משהו אחרי 20 דקות הרגשתי שונה אחותי התחילה לבכות התחלתי להבין ולצחוק מאז בלי קשר לסיגריה הזאת התחיל תהליך של החלמה) הטיפול נשאר כפי שהוא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ ראשוני

הוספת תגובה

• לא זה למטה נא להתייחס

דני אחר
    22/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני האחר :P

דני האוריגינל
    23/10/2011

היי מה שלומך איש?
    אז כדי להבין מהי סכיזופרניה לא ספציפית צריך להבין שישנן חמש סוגי סכיזופרניה בסיסיות. ולכל אחת מהן יש את מה שמאפיין אותה.
    הסכיזופרניה ש לך כביכול יש,לא מאפיינת את שאר הסכיזופרניות
    מבחינת..קטטוניה,פראנויה,חוסר ארגון וכו' אך יש לך סימפטומים פסיכוטיים כלשהם.
    ובגלל שהיא שונה משאר הסכיזופרניות היא לא ספציפית באפיון שלה.

לפי דעתי סכיזופרניה יש רק אחת והיא מלווה באלמנטים פסיכוטיים שונים וכל אחד עובר אותה שונה על גופו.(אבל זו רק דעתי)

אחי בפורום הזה לא יתנו לך תשובה איך שהדברים שחווית לא יחזרו..הם רק יגידו לך לפנות לרופא מטפל וזה גם באמת דיי ברור.

תשמע אם אתה לוקח תרופות ואתה חושב שהן עוזרות לך,נהדר!-באמת שמח בשבילך.
    אך זה גם אומר שיש לך רופא מטפל וכמו שאמרתי לשם יפנו אותך הפסיכיאטרים פה.
    אם אותו רופא לא מתאים לך נסה אחר. אבל רק שתדע שללכת מרופא פסיכיאטר לרופא פסיכיאטר אחר=כדורים.
    אני חושב שהבנת למה אני מתכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר לדעת אם זה יקרה שוב

שמוליק
    23/10/2011

בעיקרון אין ודאות שזה לא יקרה שוב. גם אני חשבתי אחרי המשבר הראשון שלי שזה לא יקרה שוב וזה קרה אחרי 10 שנים...

מה שאני יכול להמליץ לך זה שלא תפחד מזה שזה יקרה שוב; הפחד הזה עלול לשתק אותך. רוב האנשים אינם פוחדים מהמוות אע"פ שזה בוודאות מוחלטת יקרה, והשאלה היא רק מתי.

אני מציע שפשוט תהיה במודעות עצמית. התקף פסיכוטי אינו קורה בין לילה. זה תהליך של התדרדרות שניתן לעצור אותו בשלבים מוקדמים. אם אתה רואה שהמצב שלך מתדרדר, אז תבקש עזרה. אם צריך, אז תיעזר גם באנשים שאתה נותן בהם אמון (קרובי משפחה חברים וכיו"ב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ ראשוני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

מומלץ להיבדק באם אפשר על ידי רופא שמכיר, שיוכל להשוות למידע הקיים. יש קושי לנבא את העתיד, לא ברור הסיבה לשינוי ועוד..
    יש לזכור שתרופות לפעמים לא מספיק, יש צורך בהתייחסות פסיכולוגית וסביבתת ( שיחות, תמיכה , חברים, סביבה , עבודה - כל גורם יכול לעזור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו