מוות פתאומי כתוצאה מריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוות פתאומי כתוצאה מריטלין
    מודאג
    24/10/2011

לאחר שיטוט באינטרנט לגבי ריטלין מצאתי כתבה בה אישה הכותבת כי בנה נהרג כתוצאה משימוש בריטלין,ושם כתוב גם שבין 1990-2000 מתו כ186 איש מנטילת ריטלין....ככה שאני לא רוצה לדעת כמה מתו במהלך שנות 2000-2011,
    האם בארץ גם ידועים על מקרי מוות כתוצאה משימוש בריטלין?
    האם בנאדם שהשתמש גם מספר חודשים בריטלין יכול פתאום למות מריטלין או שאם יש מקרי מוות זה ממש בשימושים הראשונים של המטופל שהגוף פשוט לא יכול לעמוד בממריצים....
    האם כשמטופל מרגיש דפיקות לב מכל מאמץ קל,תחושת קוצר נשימה ולחץ בחזה ואף מספר פעימות רצופות פתאום ,הוא בסיכון למות מדום לב פתאומי מהכדור או שזה תופעות נפוצות?כיוון ששמעתי שיש את זה למספר לא מבוטל של מטופלים...השאלה אם התופעות האלה נגרמות מכך שהמטופל בריטלין חווה התקפי פאניקה או שזה באמת איתותים לגוף שהלב לא מסוגל לעמוד בעומס של הממריצים לגוף....

אשמח לשמוע התייחסות אוביקטיבית לנושא ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קצת מתינות...

שמוליק
    25/10/2011

שלום דני.

אני בהחלט יכול להבין לליבך; גם אני סבלתי סבל נוראי מהתרופות הפסיכיאטריות עד שהחלטתי להפסיק אותן. אני גם מאמין שישנם עוד הרבה מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות ומשום מה אפילו לא אומרים להם את האמת ואומרים שאלו סימפטומים של המחלה.

עם זאת, חשוב לזכור תמיד שהשאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. יש בהחלט מקרים שבהם עדיף לקחת תרופות פסיכיאטריות למרות תופעות הלוואי הקשות שלהן; במיוחד מי שכבר נמצא בהתקף פסיכוטי וצריך להרגיע אותו כדי שלא יעשה נזק לעצמו או לאחרים.

אם כבר עברת חוויה אישית כזו, אז אולי כדאי שבאופן ענייני תשתף את משתתפי הפורום במה שעברת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות פתאומי כתוצאה מריטלין - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    26/10/2011

ריטלין במינון המומלץ מדמה מצב ריגושי המופיע במצבים רבים בחיים (לונה פרק, ספורט אתגרי מאמץ פיזי ועוד) כך שהנטילה עצמה איננה מסוכנת. לעיתים רחוקות קיימת בעיה רפואית לבבית סמוייה שהמצב הריגושי כולל שימוש בריטלין יכול לגרום לנזק. בשל כך יש לבצע בדיקות כלליות כולל אקג לפני השימוש בריטלין ואחת לחצי שנה בשימוש יומיומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו