פריזמה או לא פריזמה, זאת השאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה או לא פריזמה, זאת השאלה
    שושי
    25/10/2011

שלום לכם,
    אני הובחנתי בעבר בעלת OCD, והמליצו לי לקחת פריזמה (הפסיכיאטרית),
    לקחתי את הפריזמה כ-5 שנים לערך והרגשתי נפלא, היו לי מחשבות תורדניות לפני וקצת טקסים והם די נעלמו, מה שכן הפסקתי לבכות והפכתי להיות לעיתים קצת אפטית.
    הפסקתי לפני 3 שנים לקחת את הפריזמה עקב כניסה להריון.
    היום אני חושבת לקחת שוב, הפסיכיאטר המליץ בגלל חרדות, שלעיתים קשורות בילדה, טען שאני אולי קצת בדיכאון והאמת אני גם מאוד עצבנית, בגלל הרבה סיבות, אבל חלקן קשורות לזוגיות, שאת הבעיות הללו אנחנו פוטרים בטיפול זוגי, או יותר נכון מנסים לפתור.
    דרך אגב אני מאוד סומכת על הפסיכיאטר שלי.
    רציתי לשאול:
    1.האם העובדה באקח את הפריזמה בתקופת חיים זו לא תהפוך אותי קצת לאפטית מדי, מה שלא ממש מתאים עם גידול ילדה?
    2. האם החלטות שאחליט לקחת בחיים שקשורות לגידול הילדה, או החלטות לגבי בן זוגי והנישואים שלנו, לא יושפעו מלקיחת הכדורים? זאת אומרת, האם מי שתחליט את ההחלטות שיקראו בדרך תהיה בעצם שושי אחרת משושי בלי הכדורים?
    3.אני חוששת שאהיה אמא פחות טובה עם הפריזמה, אולי אמא פחות רגישה, אולי פחות אכפתית.
    אוף איזה דילמות, בבקשה עיזרו לי, נראה כי אני שוב במחשבות מעגליות, לא?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריזמה או לא פריזמה, זאת השאלה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    26/10/2011

הטיפול בנוגדי דיכאון וחרדה ממשפחת ה SSRI כמו פריזמה עשוי לעזור מאוד בתסמיני הדיכאון או החרדה אך לפעמים יש לזה מחיר של כהות רגשית. לרב לא מדובר בפגיעה של ממש בשיקול הדעת אלא הורדה בהצפה הרגשית או באינפוט הרגשי בתהליך קבלת ההחלטות ברב המכריע של המקרים התועלת גבוהה מהעלות כך שכדאי לנסות כמובן עם אצבע על הדופק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום יקר, האם אתם יכולים בבקשה לי

שושי
    28/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו