התלבטות על טיפול תרופתי ואבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות על טיפול תרופתי ואבחון
    בראל
    26/10/2011

שלום, לאחר חמש שנים של עיסוק שדרש ממני הקרבה עצמית טוטאלית הגעתי להתמוטטות נפשית טוטאלית. אני בן 42 וסובל כעת מתחושות זרימה מוזרות בזרועות, מבעיות עיכול יומיות, ירידה דרסטית במשקל, קשיי הרדמות, חרדה קיומית ובלבול לגבי הדברים הבסיסיים ביותר, חשוב לציין שאני מתפקד באופן מלא כאבא ואיש משפחה וממשיך לעבוד.
    הגעתי לפסיכיאטר דרך קופת חולים שאבחן אותי כסובל מהיפומאניה ורשם לי למיקטל וואיפקס. חבר מטפל איתו התייעצתי טוען שהאבחון שגוי ושמדובר בחרדה בלבד והטיפול הראוי הוא ציפרלקס, מכוון שאין כל סימן למניה ושהטיפול בלמיקטל עלול להזיק. אנא עצתכם. רוב תודות.

בראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות על טיפול תרופתי ואבחון - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    29/10/2011

אבחון מאניה או הפומאניה מבוסס על דיוח מצד המטופל או סביבתו הקרובה שמזה מספר ימים יש סמנים לרוממות רוח נמרצות דברנות מיעוט שינה ביטחון עצמי מפורז ועוד. במידה ואין שום תסמין כזה סביר להניח שלא מדובר בהיפומאניה. לעיתים מאובחנת היפומאניה בעבר על בסיס הדיווח מהמטופל או סביבתו הקרובה כשבהווה יש תסמיני דיכאון. במידה ויש ספק אפשר לבקש חוות דעת שנייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

בראל
    30/10/2011

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו