מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס - האם יעיל במצבי חרדה?ד``ר יונתן דוידאור31/10/2011
שלום,
אני סטודנטית בת 22 ומטופלת אצל פסיכותרפיסט עקב חרדות.. תחושת חרדה כללית , וכל מני התקפי חרדה כאלו ועלייה משמעותית בדופק בסיטואציות של לחץ והתרגשות.
הטיפול עוזר.. אך הדופק עדייו גבוה ואני נלחצת בקלות ויש לי מועקות ולחץ בחזה, ואני חוששת שעכשיו כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה זה ייפגע בי בלימודים.. שלא נדבר במבחנים.
אני מעוניינת לשלב את הטיפול עם תרופות אך חוששת נורא מהעניין ובמיוחד מתופעות הלוואי, שיפריעו לי או לחילופין שיראו לעין ויביכו אותי.
שמעתי על ציפרלקס שיחסית משפיע מהר ואי תופעות לוואי...האם הוא כדור יעיל במצבי חרדה? האם הוא ירגיע אותי ואת תחושת החרדה הכללית? האם זה יוריד לי את הדופק הגבוה? מה התופעות לוואי שיש לכדור הזה? האם הוא כדור בטוח למי שבעבר סבל מ- SVT WPW (מסלול חשמלי נוסף בלב הגורם לדופק מהיר).
כמו כן, אשמח אם תוכל למנות רשימה של כדורים שיעילים נגד חרדה ועם מינימום תופעות לוואי... אני פשוט רוצה לדעת לפני שאני הולכת לפסיכיאטר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/10/2011אכן ציפרלקס יעיל, אך מאוד אינבידואלי בהשפעתו.
שווה לנסות לפני רגע האמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל למנות את ההשפעות?
ח'31/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראי אני לא מומחית אבל
תוהה02/11/2011מנסיון אישי שלי, יש דבר קסום שנקרא "חוצה כדורים".
זה מאפשר לחצות כל כדור לחצי, לרבע, לשמינית וכדומה.
כך שלמעשה זה מאפשר לך לקחת נסיון עם כל כדור מבלי באמת להסתכן.
טרם התחלתי ליטול ריטלין שמעתי המון הפחדות. וכנ"ל על ציפרלקס.
מה שכתוב בעלונים זה בעיקר בכדי שחברות התרופות תהנה מכוסות.
בעלון כתוב את הדברים הכי מופרזים.
בגדול, יש אנשים שתרופות עושות להן פלאים. כלומר למעשה שווה לנסות כי אולי את מסוג האנשים שהתרופה תעשה לה ממה טוב.
בגדול תרופה פותרת לך את הבעיה באופן מיידי, גם אם מלאכותי, ואז זה מאפשר לך פרק זמן לעבוד בטיפול כמה שצריך.
אני לא מומחית, רק משתמשת בעצמי, ומכירה לא מעט אנשים שמשתמשים, אבל יודעת שהדרך לנטרל סיכון של כל תרופה היא פשוט להשתמש בחוצה כדורים, להתחיל במינונים של ציפור, ולהעלות בהדרגה. כי נניח שהתרופה מזיקה, היא לא תזיק ברבע כדור.
יש לי חברה שפחדה מאד להשמין מסרוקסט, בסוף הסרוקסט סתם לה את התאבון. בניגוד לאנשים שזה מעצים את התאבון שלהם.
כל אחד מגיב שונה.
לעניות דעתי, שום דבר שפסיכיאטר יאמר לא באמת יעזור, כי אנשים שונים מגיבים לתרופות שונות באופן שונה. הנסיון הקליני של 95% מן האנשים (שפסיכיאטר מכיר) לא רלוונטי עבורך. גם פסיכיאטר יתן לך לנסות ואז לדווח לו על ההשפעה לטוב ולרע.
אני באופן אישי ניסיתי רבע כדור ציפרלקס - וזה גרם לי לתופעות לוואי איומות. אז חתכתי את הכדור ל 1/8, ושם יחסית הסתדרתי. ואז העלתי לרבע, וכבר המוח הסתגל.
בגדול לא יודעים כלום עד שלא מנסים. חוצה כדורים הוא דרך המלך לחצות את הכדור למנה מזערית שאין בה סיכון. ואז להעלות בהדרגה.
מה שכן, אם יש לך בעיה בלב, את חייבת להוועץ ברופא. כי אולי ציפרלקס לא יתאים לך אלא משהו מסוג אחר. ואולי תצטרכי להיות במעקב רפואי בנושא הלב.
מה שאני אומרת - לגבי החוצה כדורים, הוא שאם נועצת ברופא וקיבלת מרשם, הדרך לא לחוות תופעות לוואי מביכות או נראות לעין זה להשתמש בחוצה כדורים, ולהתחיל ממש בקטן. אפילו רבע. או פחות. כמובן בכפוף לאישור רופא כי יש כדורים שניתנים לחציה ואחרים לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון מעולה
אורה02/11/2011יופי של תגובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

