מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם תתכן הקלה מקצת ציפרלקס?תוהה02/11/2011
שלום רב,
אני נוטלת ריטלין בקביעות, בין 60 ל 80 מ"ג ביום.
בעקבות חרדות (לא חרדה כללית אלא חרדה שממוקדת בתחום מסוים, בעיקר עימותים עם אנשי סמכות, או משיחות טלפון שבהן אני יודעת שאני הולכת "לחטוף על הראש" - חרדה שמאפינית אנשים עם הפרעת קשב שרוב חייהם פישלו וחטפו על הראש), התחלתי ליטול ציפרלקס.
היות והציפרלקס גרם לי תופעות לוואי חריפות מאד, אפילו ב 1/4 כדור, חתכתי אותו ל 1/8, ובשבוע הראשון נטלתי 1/8 כל יום (זו הייתה הדרך היחידה שלי לא לחוות תופעות לוואי חריפות), וכיום עברתי ל 1/4 כדור ביום (כבר 5 ימים), במטרה להמשיך להעלות בהדרגה.
העניין הוא שאני חשה סוג של הקלה מאד גדולה בעקבות ה 1/4 כדור ביום (2.5 מ"ג).
אני יודעת שזה לא אמור להיות הגיוני. חברים שלי שסובלים מהפרעות קשב ונוטלים גם הם כדורים נגד חרדה, טוענים שהכמות הזו "לא עושה כלום" וזה לא יכול להיות.
מבחינת משך הזמן - לפי הכתוב באתרים על תרופות יש אנשים שחווים השפעה תוך יומיים ואחרים תוך חודש -חודשיים. כך שמבחינת פרק הזמן שאני נוטלת (5 ימים על רבע כדור) זה הגיוני שיש השפעה.
אבל מבחינת הכמות - האם זה בכלל הגיוני שאתה חש השפעה חיובית מכמות מזערית כזו?
או שמא זה אפקט פלצבו? אני מטופלת גם בשיטה אלטרנטיבית מסוימת, אך בדוקה. וגם באימון אישי, וגם נוטלת תוספי מזון מקבוצת B. אולי זה מה שעזר? ולא הציפרלקס?
השאלות שלי הן:
א. האם יתכן שהרבע כדור במשך כמה ימים עזר, או שזה פלצבו? ישנם אנשים שיש להם מחסור קל מאד בסרוטונין, ויתכן ולהם גם כמות מזערית משנה דברים. האם יתכן וזה באמת עזר לי במינון כזה 'מזערי'?
ב. בכדורים, ההמלצה היא לקחת את המינימום שעוזר לך, שאחרת מפתחים עמידות והסתגלות. בגדול אני אמורה להעלות לכדור ביום. אבל אם אני חשה הקלה עצומה ברבע כדור, האם לא הגיוני לשאוף לחצי כדור (5 מ"ג), ולעצור שם? כדי לא לפתח עמידות/הסתגלות? האם יתכן שישנם אנשים שהמחסור שלהם בסרוטונין הוא קל, ו 5 מ"ג ביום יכול לעשות אצלם הבדל ממשי?
ג. בהנחה שאני 'נעצרת' ב 5 מ"ג, איך אני יכולה לדעת שזה באמת עוזר? האם לפי מדד ההרגשה? התפקוד? האם אני צריכה להיות 3 שבועות על 5 מ"ג בכדי לדעת אם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תתכן הקלה מקצת ציפרלקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/11/2011יש צורך בזהירות בשילוב ריטאלין וכדורים מקבוצת SSRI, ריטאלין עלול לעלות את הריכוז בדם של התרופה הנוספת, מה שיכול להסביר את התגובה למינון קטן. יש להתיעץ עם רופא מטפל, לישקול שילוב טכניקות התנהגותיות ולשאוף לטיפול מינמלי בציפרלקס שניתן. מומלץ להתייעץ בנדון עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)