מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב נפשי לאחר תאונהlama27/01/2008
שלום,
אני בת 25. עברתי לפני כחודשיים תאונת דרכים קשה שהסתיימה בנס. אני ובן זוגי יצאנו עם פגיעות גוף קלות.
מאז אני אמנם עדין סובלת מכאבים אך עדיין שלמה....
הבעיה העיקרית היא שלפני התאונה הייתי בן אדם מסוג אחד וכיום אני מרגישה שאינני חוזרת לעצמי.
אין לי חשק לעשות כל פעילות חברתית, יש לי כל הזמן חלומות על התאונה ולכן אינני ישנה טוב. אני חשה לחוצה כל שעות היום. וקשה לי מאד לנהג מאז האירוע. אני עייפה רוב הזמן וחשה שאין לי כל קשר לרגשות שפעם הייתי כל כך טובה בלהביע אותן. אני חשה גם תיסכול לאור העובדה שלפני התאונה היית עושה המון ספורט וכיום אינני מסוגלת לבצע פעילות בסיסית בתוך הבית.
מה עלי לעשות?
האם ז ה סביר שזה יקרה? וכיצד עלי לפעול על מנת לצאת מהמצב הזה? האם כדאי לפנות ליעוץ אם כן למי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב נפשי לאחר תאונה
ד''ר ערן ואדים הראל28/01/2008תאונת דרכים קשה היא בהחלט חוויה טראומטית. התגובה לארוע טראומטי היא מגוונת. ישנם אנשים שלאחר ארוע טראומטי יגיבו בצורה קשה יותר. הסמפטומים שאת מתארת מתאימים לתגובה שלאחר ארוע טראומטי והם כוללים הפרעות שינה, חזרה של הארוע הטראומטי בחלום, המנעות מפעילות שקשורה לתאונה (כנהיגה), וירידה ביכולת להביע רגשות. כל אלו הם סמפטומים שבעוצמה כזו או אחרת מופיעים לאחר ארוע טראומטי. אני ממליץ לך לפנות לקבלת עזרה אם אצל פסיכיאטר או פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי ע"מ לקבל הדרכה איך להתמודד עם החוויה שעברת ולבדוק האם יש צורך בהתערבות נוספת. בדרך כלל שיתוף ועיבוד של החוויה בתקופה הקרובה לארוע עוזרים מאוד. באם זה לא מספיק קיימות התערבויות טיפוליות נוספות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)