מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לתרופות נגד חרדה ולחץחושש להתחיל07/11/2011
האם קיימת בשוק תרופה נגד חרדה\לחץ אשר בוודאות אין לה כל סיכוי של השפעה על התפקוד המיני ולא גורמת להשמנה?
חיפשתי המון באינטרנט ולכל התרופות שמצאתי (אפילו SNRI) יש סיכוי להפרעה בתפקוד המיני והשמנה.
הלכתי באופן פרטי לפסיכיאטר ואמרתי לו שאני בחרדה ולחץ אך מאוד מאוד חשוב לי שירשום לי תרופה אשר אינה משפיעה על התפקוד המיני באופן ודאי ולא גורמת להשמנה...הוא רשם לי viepax ואמר לי שאני גם יכול לקחת cymbalta במקום כי יש לה פחות תופעות לוואי אך קראתי באינטרנט שגם עבור התרפות האלו יש סיכוי להפרעות בתפקוד המיני והשמנה....
אשמח לעזרה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/11/2011שלום.
אינני רופא, אבל אני בטוח שהתשובה שתקבל תהיה פחות או יותר מה שאכתוב:
עד כמה שידוע לי, אכן לתרופות האלה יתכנו תופעות לוואי של השמנה וירידה בתפקוד המיני, גם לויאפקס יתכנו תופעות לוואי כאלה...
עם זאת, אין זה אומר שתופעות הלוואי האלה הן ודאיות. בעלון המצורף לתרופות כותבים את כל תופעות הלוואי האפשריות; גם את התופעות הנדירות ביותר. לא בטוח שיהיו לך תופעות לוואי כאלה שאתה חושש מהן בעקבות לקיחת ויאפקס, אבל מדובר בתופעות לוואי שכיחות.
השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. אם התועלת מהתרופות מרובה על הנזק מתופעות הלוואי - אז תיקח את התרופות, ואם לא אז אל תיקח. (ואת המשפט הזה אולי לא תישמע מהרופא...)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,האם תרופות על בסיס
חושש להתחיל08/11/2011צמחי ללא תופעות לוואי יכולות גם הן לעזור או שאין משתווה לתרופות "אמיתיות" שהפסיכיאטר רושם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זה אני כבר לא יודע...
שמוליק08/11/2011אבל אם כבר שאלת, אז הרבה פעמים גם "שום דבר" יכול לעזור.
בכל ניסוי שעושים על תרופה חדשה, ישנה קבוצת ביקורת שנותנים לה פלסבו (כדור שאין לו שום השפעה רפואית), והרבה פעמים יש שיפור במצבם של הנבדקים שקיבלו פלסבו.
אני לא חושב שזה נכון לומר על התרופות שפסיכיאטר נותן שהן "אמיתיות", גם תרופות אלטרנטיביות יכולות לעזור.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים - לא נראה לי שהרופאים יענו לך, כי זה ממש לא התחום שלהם. אולי מישהו אחר ממשתתפי הפורום שמבין בזה ייתן לך תשובה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אני בטיפול פסיכולוגי אבל
חושש להתחיל08/11/2011לא ממש מרגיש שזה עוזר מעבר לכמה תובנות שאח"כ נשכחות....
והאירוניה היא שאני רוצה להתחיל טיפול תרופתי בגלל לחץ וחרדה סביב נושאים שפחד מהשמנה והפרעה בתפקוד המיני הם חלק גדול מהלחץ והחרדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתרופות נגד חרדה ולחץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011אכן יש בעייתיות, תרופה שמרגיעה גם גורמת להשמנה.
יש אפשרות לתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים - אשר גורמים להתמכרות ותופעות לוואי.
אופציה נוספת, סורבון, פחות תופעות לוואי, לוקח זמן עד תגובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)