מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה דכאון אובססיות.גיא08/11/2011
שלום
אני אובחנתי אצל פסיכולוג ופסיכיאטר כסובל מאובססיות חרדה ודיכאון. אני סובל מחשיבה אובססיביות כלפי תחושת תחרות, במשפחה. היו לי התקפי פאניקה, ודיכאון חריף. חוסר שינה התפרצויות בכי. וכמו כן יש לי כל הזמן פלשבקים סביב הנושא הזה ומחשבות פולשניות כל הזמן.
אמא שלי סובלת מהפרעה סכיזו אפקטיבית.
הפסיכטאר נתן לי בהתחלה זיפרקסה לכמה ימים, וכעת אני עם סרוקסט 20 מ"ג כל לילה, בתחילה שבוע וחצי זה פתר לי את הבעיה לגמרי. אך באחת הכל חזר אלי למשך שבועיים, הפסיכאטר רשם לי אפקסור 75 מ"ג ובינתיים אני משלב את שני התרופות כבר 6 ימים, סרוקסט בלילה ואפקסור ביום, אני חש די נינוח ורגוע .
אבל עדיין יש לי מחשבות פולשניות ואובססיות סביב הנושא הזה, וגם תחושת ניתוק מתמשכת כאילו אני חי בחלום. זה ממש מעיק.
הפסיכיאטר שוקל להחליף את הסרוקסט באפקסור כי סרוקסט עושה בעיות בגמירה ואפקסור עזר לסכיזואפקטיב של אמא שלי.
מה אתם ממליצים לעשות ? כי אני נורא סובל.
ועוד שאלה, האם לשלב טיפול פסיכולוגי גם ? או להחכות להשפעה התרופתית ? ואם כן איזה טיפול פסיכולוגי ?
וגם מה אחוזי ההחלמה מהתקף זה, ביחס לרקע הגנטי של אמא שלי.
וביחס לכך שסבלתי בעבר מחרדות ממושכות ודכאונות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/11/2011שלום גיא.
אינני רופא, ואני משיב מנסיון אישי שלי.
לדעתי, טיפול פסיכולוגי הוא זה שמועיל הרבה יותר מתרופות. זה ידוע שהתרופות אינן מרפאות את המחלה, אלא רק מקלות על התסמינים. טיפול פסיכולוגי יכול לפתור את שורש הבעיה, ואז יכול להיות שבכלל לא יהיה צורך בתרופות.
אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות - בעיקר האנטי-פסיכוטיות - שהקשה שבהן הייתה עייפות חזקה. גם ע"י שיחות, אני חושב ששורש הבעיה נפתר, ובסופו של דבר הייתי צריך להפסיק את התרופות כדי שאוכל לתפקד תיפקוד תקין.
אבל צריך לדעת שהפסקת התרופות יכולה לגרום להתפרציות חוזרות שמצריכות שוב אישפוז, ולרוב המטופלים זה באמת קורה, אבל אם ממש סובלים מתופעות הלוואי, אז אפשר לחשוב על זה.
לגבי תורשה, אם רק אחד מההורים חולה, אז הסיכוי שהילד יחלה עומד על בין 5%-15%, ואם שני ההורים חולים אז הסיכוי עומד על 55%. אבל זה יכול להיות שיקול כלפי הורים שרוצים להביא ילד, אבל אין לזה שום משמעות אחרי שכבר הילד בא לעולם...
עם זאת, חשוב לדעת, שהשפעה סביבתית יכולה להשפיע על התפרצות המחלה. על הנקודה הזו הרופא הסכים איתי בדיון שהיה בעבר על תורשה של מחלות נפש.
בסופו של דבר, אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי, שלדעתי, יכול לעזור הרבה יותר מהתרופות, ותאמין בעצמך, ואולי בסוף תצא מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה דכאון אובססיות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011יש להיצמד להמלצת הרופא המטפל, אשר בדק, ויש בידיו מידע רב שלא זמין כאן.
באם יש ספק, תמיד ניתן לישקול בדיקה ויעוץ פסיכיאטרי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)