מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי זעםדניאל15/11/2011
שלום רב, ראשית אני מקווה שאני נמצאת בפורום הנכון שיכול לסייע לי בפתרון הבעיה.
יש לי בן זוג (21)מזה כחמש שנים, אנחנו מרבים להתווכח ולריב אך יש פעמים בהם הוא נכנס למין התקף זעם שפשוט אי אפשר לשלוט עליו. הוא מתחיל לזרוק דברים ולקלל בלי סוף לצעוק ולהתעצבן, להגיד דברים איומים. ולאחר מס' שעות להתקשר כאילו לא היה דבר.
אינני יודעת ממה נובעת הבעיה ואני כבר אובדת עצות, הוא לא מתנהג ככה רק איתי אלה גם אם יתר בני משפחתו.
הוא גם חושב שאני זו שאחראית לכך שהוא מתנהג ככה כי אני מעלה לו עצבים. ( שאני בכלל לא עושה כלום) אם הוא מגיע עצבני הוא מכין את השטח לריב על כל דבר אפשרי אפילו על הדבר הכי קטן הוא יגרום להתפרצויות האלה.
הוא חושב שהוא בסדר ושכולם הם הלא בסדר בעצם ולכן הוא גם לא מוכן לטפל בבעיות שלו.
איך אפשר להרגיע אותו? איך אפשר למנוע את כל ההתפרצויות האלה? הוא לא מוכן ללכת לפסיכולוג, או לשתות כדורים.
האם זה מראה על מחלת נפש כלשהי?
לתשובתכם המהירה אודה.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שתהיה תשובה מהרופא...
שמוליק15/11/2011שלום דניאל.
אינני רופא, אבל עד שתהיה תשובה מהרופא אני מקווה שהתגובה הזו תעזור לך.
צר לי לשמוע על בן-זוגך...
בכל אופן, השאלה האם זו מחלת נפש או לא היא שאלה שרופא יוכל להכריע בה אם הוא יסכים להיבדק, אבל אם הוא אינו מוכן להיבדק, אז אי אפשר לדעת; יכול להיות שמדובר במעשים מכוונים שאינם נובעים מהפרעה נפשית.
מה שניתן לעשות, זה להתלונן במשטרה, והם יחליטו אם צריך לשלוח אותו לבדיקה כפויה או לא. אעיר, שכאשר היה צורך לאשפז אותי, השכנים שלי הזעיקו משטרה, והם לקחו אותי לאישפוז כפוי.
עם זאת, אינני יודע אם היחסים ביניכם הם עד כדי כך עכורים, או שהיית מעוניינת שהוא יטפל בעצמו, ושתוכלי להמשיך לחיות איתו.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)