סכיזופרניה- וכדורים שכבר לא עוזרים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה- וכדורים שכבר לא עוזרים.
    אין שם
    22/11/2011

היי,אני בת 34 ,אני אובחנתי כחולת סכיזופרניה ודיכאון כשהייתי בת 22.5 .מאז ועד היום אני נוטלת רספרידל ואנפראניל.חשוב לי לציין שעליתי 40 ק"ג מאז נטילת כדורים אלה. הייתי בחורה יפה והיום אני שמנה וחסרת בטחון.אני מרגישה שהכדורים לא עוזרים לי,מלבד לגרום להשמנה ושינה. אנא חשוב שתענו לי על 2 שאלות:
    1.איזה כדורים למחלתי ( סכיסופרניה,ודיכאון)לא גורמים להשמנה,לא גורמים להיות זומבי,ועושים מצב רוח.
    2.אני בקופ"ח כללית,בבקשה תמליצו לי על מספר פסיכיאטרים שעובדים עם הכללית.
    מכיוון שבבריאות הנפש בעיר שלי,הרופאים והיחס לחולה גרוע ביותר.
    תודה רבה
    אין שם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סכיזופרניה- וכדורים שכבר לא עוזרים. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

מומלץ להגיעה לאביליפי, ABILIFY ,ואם לא עדיפות שניה, גאודון.
    לגבי רופא מטפל, חיפוש בגוגל...
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    22/11/2011

שלום.

אינני רופא, ואני כותב מתוך נסיון אישי.

קיבלתי אין ספור תרופות אנטי-פסיכוטיות (ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית וקיבלתי גם אותה בין היתר).

התרופות האלה גרמו לי לעייפות חזקה. אמרו לי שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה", אבל למרות זאת, החליפו לי אין ספור פעמים את התרופה האנטי-פסיכוטית.

בסוף נפל לי האסימון ופשוט הפסקתי את התרופות האלה, וכעבור מספר חודשים הפסקתי להיות זומבי, וחזרתי לתיפקוד תקין.

יכול להיות שבגלל הפסקת התרופות המצב עלול להתדרדר, אבל אם זה מאד מפריע לך, אז את יכולה לשקול ברצינות להפסיק את התרופות. השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/11/2011

שמוליק, המלצה להפסקת טיפול קצת מסוכנת ולא מומלצת, הדבר יכול לגרום להחמרה, אשפוזים מיותרים ועוד.. הפסקת טיפול אפשרי רק לאחר התייעצות עם רופא מטפל ותוך מעקב מסודר.
    אכן יש לשקול תועלת מול סיכון. אך לפני מחשבה קיצונית של הפסקה וסיכון מיותר, יש למצות תרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו