מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת טיפול והמשכונעמה23/11/2011
הפסקת טיפול והמשכו
(23.11.2011, 14:26)
שלום רב
אני מאובחנת כחולת מניה דיפרסיה ,אושפזתי למשך שבועיים .
הטיפול שקיבלתי הוא דפלפט 500 וסרוקוול 300. לפני כמה חודשים הפסקתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול ולא סיפרתי לפסיכיאטרית שלי ואני לא יודעת איך לספר לה (אני יודעת שזה טיפשי ולא אחראי ) ובגלל זה אני מבקשת תשובה פה.
כרגע אני ובן זוגי נמצאים בתקופה קצת קשה ,שנינו מובטלים ואין לנו כסף
ללא ילדים ,אני מרגישה מבולבלת ,חסרת ביטחון ואני נעלבת בקלות מאנשים.
ביום ראשון אני צריכה להתחיל עבודה חדשה ואני מפחדת שהמצב יחמיר האם אני יכולה להמשיך את הטיפול כרגיל או במינון נמוך יותר כי מזכרוני בהתחלה הכדורים האלו קצת עייפו אותי.
תודה מראש אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול
שמוליק23/11/2011שלום נעמה.
אינני רופא, ואני כותב את התגובה על סמך נסיון אישי.
התאשפזתי ארבע פעמים. האשפוז הראשון היה בגיל 18.
אחרי האישפוז הרגשתי עייפות חזקה. החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות, וחזרתי לתפקד.
כעבור 11 שנים, שוב פעם מצבי התדרדר והתאשפזתי. האיבחון שלי היה מאניה-דיפרסיה. קיבלתי רק מייצב מצב רוח (דפלפט), ולא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית (כמו הסרוקוול).
אסביר קצת...
התרופה שניתנת לחולי מאניה-דיפרסיה היא בעיקרון מייצב מצב רוח (למשל דפלפט, טגרטול וכו'...). לא נותנים תרופות אנטי-דיכאוניות לפזה הדיכאונית, מפני שהן עלולות לגרום לפסיכוזה. לפזה המאנית, אם יש צורך, אז נותנים תרופה אנטי-פסיכוטית.
נזכרתי בעייפות שהייתה לי ושוב הפסקתי את התרופות על דעת עצמי, כעבור שבועיים שוב פעם התאשפזתי.
שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב, ונתנו לי גם תרופות אנטי-פסיכוטיות. כתוצאה מכך, הייתה לי שוב עייפות חזקה. במשך כל הזמן הזה הזהירו אותי שלא אפסיק את התרופות, ואמרו לי שחזרתי לאישפוז בגלל זה. אמרו לי גם שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" ולא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, ולמרות זאת, עשו לי אין ספור פעמים החלפה תרופתית שאמורה לעייף פחות, אבל כל התרופות האלה מרדימות...
בסוף שוב הפסקתי את התרופות על דעת עצמי, וחזרתי לתפקד כעבור כמה חודשים.
אני שיתפתי את הפסיכיאטרית שטיפלה בי בהחלטה, והיא הזהירה אותי מאפשרות של אישפוז חוזר, אבל בסוף היא ראתה שזה היה צעד נכון.
אם את חושבת לחזור לקחת את התרופות - אין בעייה; דברי עם הפסיכיאטרית...
אבל אם העייפות מאד מפריעה לך, אז זה כנראה נגרם מהסרוקוול, וכדאי שתחשבי לפני שאת חוזרת לקחת את התרופה הזו. לא בטוח שיהיה לך שוב אישפוז, וידוע שהתרופות אינן מרפאות אלא רק מקילות על הסימפטומים.
כמו שאני אומר תמיד, צריך לעשות חשבון של נזק מול תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי ,אשמח לתגובות
נעמה23/11/2011לתגובות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול והמשכו - תגובה
ד''ר אלון אשמן24/11/2011כדאי לחזור בהקדם לטיפול התרופתי. תתחילי בהדרגה (חצי כמות) ואחרי מספר ימים תעלי למינון המלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)