הפסקת טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול
    בני
    26/11/2011

שלום רב אני בן 21 מאוד אשמח לעזרה
    אני התחלתי טיפול פסכיאטרי לפני חצי שנה בערך בגלל דיכאון
    ואני לוקח ,תרופה בשם ויפאקס R במינון של 225 ושזה בכלל לא עזר
    השאלות שלי בעצם
    1נסתי להפסיק לקחת את התרופות ולא הצלחתי קבלתי סחרחורות כאבי ראש
    דברים שמציקים.לי בראש
    איך מפסיקים עם התרופות האלה עשיתי טעות ש/ל החיים שלקחתי בכלל
    את התרופות האלה שבכלל לא עוזרות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול

הוספת תגובה

• צריך להפסיק בהדרגה

שמוליק
    27/11/2011

שלום בני.

אינני רופא, אבל גם אני הפסקתי לקחת תרופות פסיכיאטריות בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן.

בהחלט יכול להיות שניסית להפסיק בבת אחת ובגלל זה יש לך סחרחורות. צריך להפסיק בהדרגה.

עם זאת, אני מאמין שהרופאים בפורום ידגידו לך שאסור להפסיק מבלי להתיעעץ עם רופא, אבל אם אתה חשוב שהנזק מרובה על התועלת, אז תפסיק על דעת עצמך.

אציין, כי גם נזק של ההוצאה הכספית של התרופות, ואע"פ שמדובר במשהו כמו לא יותר מ 100 ש"ח לחודש, שזה לא כך הרבה, נחשב לנזק אם אתה חושב שהתרופה אינה מועליה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    28/11/2011

תוכל להפסיק את התרופה בהדרגה. ככל שמשך הזמן שנטלת אותן ארוךף יותר ההפסקה צריחכה להיות איטית יותר. מקובל להפסיק 75 מ"ג במקרה שלך, לאחר התייעצות עםפ הפסיכיאטרשלך, בהדרגה- הפחתת 75 מ"ג כל שבועיים שלושה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמלת בימים אלה מואייפקס - גיהנום

יפעת
    28/11/2011

לקחתי במשך שנה וחצי ואייפקס 75 XR ו- 37.5 התרופה הועילה לי מאד, רק ששמנתי בגללה מעל 20 ק"ג בכל התקופה הזאת. הרופא הציע להפסיק ולעבור לוולביטריין, הידועה כלא משמינה.
    ירדתי לשני שליש כמות (75 מ"ג) למשך 10 ימים ואח"כ ירדתי ל 37.5 מ"ג לעוד שבוע.
    מלפני 4 ימים אני כבר לא לוקחת וההרגשה שלי גיהנום: סחרחורות שלא מפסיקות, מלוות בלחץ באוזניים, תחושה של זרם חשמלי חזק בתוך הראש, וכמו רעש של מטוס בתוך הראש לכמה שניות ועובר ואז חוזר חלילה, וגם שלשולים, לפי מה שהבנתי מדובר בגמילה ממש מהכדור. היום היה לי פחות סחרחורות ולכן לא פניתי לרופא, ואני מקווה שזה ילך ויפחת.
    אני ממש מנוטרלת בימי האחרונים, לא מסוגלת לנהוג להתכופף לעבוד - כלום!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי לא היו הרגשות כאלה כשהפסקתי

שמוליק
    01/12/2011

גם אני הייתי לוקח ויאפקס והפסקתי אותו (לפחות ההפסקה הזו הייתה בהמלצת הפסיכיאטרית...). המינון הכי גבוה עמד על 225 מ"ג ליום, אינני זוכר איך בדיוק הייתה ההפחתה במינון, אבל אני זוכר שלפני שהפסקתי לקחתי 75 מ"ג ליום, וממש לא זכור לי תופעות כאלה, אבל שיהיה לכולם בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו