שלום,אשמח לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום,אשמח לעזרה
    רועי
    30/11/2011

אני אשתדל להיות טכני וקצר.

בן 27 וחצי,לעולם לא הייתי בייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי.
    לפני כשנה וחצי שיערי התחיל להלבין בפתאומיות וכיום כ40 אחוז משיערי לבן,על כל הראש.תהליך זה כמובן ממשיך וממשיך בקצב במהיר ביותר שאני ראיתי לפחות.

אין הרבה מקרים כאלה אז תוכלו אולי להקביל את זה לבן אדם שהקריח בפתאומיות בגילי בערך.
    השיער היפה היה חלק "בטוח" וברור בחיים שלי,הוא חלק מהתפיסה שלי את עצמי צעיר ושמח.ועכשיו אני אפרט בקצרה מה זה גרם לחיים שלי:
    -כל היום מתעסק בזה(אולי מזכיר קצת OCD).
    -לא מקבל את איך שאני נראה,ביטחון עצמי אפסי(אולי BDD,אבל פה הבעיה היא מוחשית ולא "מדומיינת" כמו אנשים שחושבים שיש להם איזה בעיות קטנה בסנטר או באף).
    -פה ושם אני קצת צובע את השיער אבל אז לאחר שהוא גדל,או שצריך להסתפר,אז יש ימי שבירה אדירים.כלומר זה ממש לא פתרון.
    -יוצא פחות ופחות מהבית.
    -נכנס לדיכאון מסויים.
    -יוצא רק בלילות שההלבנה פחות בולטת
    -לא יוצא לדייטים,מפחד מפגישה עם בחורה כי אני רק חושב על מה היא חושבת על השיער.באופן מוזר גם ההבלנה לא ניראת בבירור בתמונות ברשת החברתית,כך שאם אני פוגש בחורה מהאינטרנט אז ההלבנה מגיעה לה בהפתעה.
    -כשאני כבר כן בחוץ,באור יום,אני פשוט נכנס לחרדות שאנשים שאני מכיר מהעבר ייראו אותי ואת מצב השיער שלי.
    -וכל כמה זמן מדמיין מה היה קורה אם זה לא היה מתרחש,איזה יפים ורגילים היו נראים חיי.הייתי נותן הכל לחזור שנתיים אחורה.אפילו שנה.

מה שאני רוצה לשאול זה,האם בעצם אני צריך לטפל בOCD,כלומר בהפרעות הטרדניות של עיסוק והתעסקות בנושא,או אולי בBDD למרות שההלבנה באמת קיימת ולא מדומה.
    או שאולי בחרדה חברתית שפקדה אותי,אני ממש מפחד להסתובב במקומות שעלולים להימצא שם אנשים שאני מכיר.

בבקשה,תעזרו לי,החיים שלי בנתיים הולכים לזבל-לא עובד,לא מתקדם בלימודים.יש לי שאיפות ויכולות אבל אני לא מסוגל להתרכז בהן.

אשמח להמלצה במה אני צריך לטפל,האם פסיכולוג או פסיכיאטר,ואם אתם מכירים מישהו שמתמחה בעניין,כמו למשל באנשים שהקריחו או שחטפו כוויות באיזורים חשופים.

תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום,אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי,אני מחכה כבר שבוע

רועי
    04/12/2011

יש מצב שתענו גם לי?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי,אני מחכה כבר שבוע - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

אין ספק שאתה מתאר מחשבות טורדניות וסבל. מומלץ על טיפול ב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי, שילוב עם תרופות נוגדות חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI וכן טיפול ב CBT , יוביל לתוצאה הטובה ביותר. מומלץ לפנות לפסיכיאטר לשם הערכה ובניית תוכנית טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו