התקף פסיכוטי פתאומי בגיל 36

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף פסיכוטי פתאומי בגיל 36
    ניר
    01/12/2011

שלום רב. בן משפחה, שמח, צוחק כל הזמן, חיובי, מוקף חברים, טוב לב, עדין, ללא עבר נפשי אצלו או במשפחה,עם זאת לא יציב בעבודה, מפונק עד כדי תלות בהורים ומתגורר עמם.
    בגיל 36 חווה התקף פתאומי שלווה בהזיות שמיעה, ניתוק, בלבול, אובדן זכרון, בהייה, התלונן על כאבים בגוף שלא נראים לעין וכו. יום למחרת חווה מצב הפוך של דיבור מהיר וללא הקשר, התנהגות ביזארית,אנרגיה, תנועות מוזרות ועוד. המשפחה שאינה מורגלת בסיטואציה מן הסוג הזה, הבהילה אותו לביה"ח ושם אושפז במחלקה פסיכאטרית סגורה. כעבור מספר ימים הועבר למחלקה הפתוחה וכעבור מס ימים נוספים שוחרר בתפקוד רגיל וחיוניות האופיינית לו. נשלל שימוש בסמים. כיום נוטל ריספרידל בלבד, במינון 4 מ"ג. לאחר מספר ימים של חזרה לשגרה, החליט כי הוא מפסיק ליטול התרופה בטענה שמסבה לו נזק, והתסמינים חזרו בהדרגה. לבסוף שוכנע לחזור ליטול את התרופה ומאז די מתמיד בה. כיום, כחודש לאחר האשפוז, מצוי בדכאון, כמעט ולא יוצא מהבית, בוהה וכבוי, אולם מתקשר באופן די רגיל. מעולם לא היה מצוי במצב דכאוני שכזה. הוא לא מוכן לטיפול שיקומי/ייעוצי, למעט שיחה טלפונית ששוחח עם הפסיכיאטר המטפל מביה"ח. מיותר לציין שהמשפחה מפורקת ואובדת עצות. האם יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם בחור שמסרב לקבל טיפול שיקומי ואיזה טיפול יעיל במצב כזה? והאם סביר שאדם בנסיבות דומות יפתח מחלה, כמו מאניה דיפרסיה, בגיל כ"כ מאוחר? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי פתאומי בגיל 36 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

המצב המתואר אכן מהווה אתגר טיפולי, יש צורך לבנות קשר טיפולי, יש צורך בהתארגנות המשפחה, עידוד ותמיכה וניסיון לשלבו במסגרת טיפולית מתאימה.
    הדבקות בטיפול ושיתוף פעולה עם גורם מטפל מהווים כעת את האתגר החשוב ביותר למשפחה, ניתן לנסות להתארגן המשפחה הקרובה, חברים קרובים, לאתר דמויות משמעותיות בחייו ולנסות לגיסו לטובת הטיפול ושיתוף פעולה.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה ממי שגם עבר את זה והשתקם

שמוליק
    04/12/2011

שלום ניר.

גם אני עברתי דבר כזה לפני כחמש שנים.

חוסר היכולת לתפקד, נובע ככל הנראה מהריספרדל. זו תרופה שאחת מתוםעות הלוואי הקשות שלה היא עייפות חזקה.

אינני מציע לבנות על תרופה אחרת. אין ספור פעמים החליפו לי את התרופה, והמשכתי להיות זומבי.

אגב, עובדה מעניינת היא שהרופאים הסבירו שמדובר ב"סימפטום שלילי של המחלה".

כתוצאה מחוסר היכולת לתפקד, נכנסתי לדיכאון, שהוסבר כ"דיכאון פוסט-פסיכוטי", שבעקבותיו קיבלתי תרופות נגד דיכאון, שכמובן, לא עזרו...

בסוף, החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות, ותוך כמה חודשים חזרתי לתפקד.

הפסקת התרופות עלולה להיות מסוכנת, מפני שהמצב עלול להתדרדר. גם לי זה קרה. בין האשפוז השני לשלישי שלי זרקתי את התרופות, ואחרי שבועיים שוב התאשפזתי בכפיה, ועשו לי "נו נו נו, למה הפסקת את התרופות?".

עם זאת, השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. גם חוסר היכולת לתפקד עלולה להיות מסוכנת. 14% מכלל חולי הסכיזופרניה מתאבדים. בהחלט יכול להיות שחוסר היכולת לתפקד גורמת לכך. האשפוז האחרון שלי (לפני כשנתיים וחצי), היה בגלל חוסר רצון לחיות בגלל הליקויים בתיפקוד.

אינני יודע לומר מה בדיוק גרם לכך שאני במצב טוב, ואחרים לא, והייתי שמח אם מישהו היה מרים את הכפפה ומנסה לחקור את זה לטובת הכלל, אבל עד אז, אני מאמין שזכות הציבור לדעת על האשפרות הזו של הפסקת התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו