התקפי חרדה בעקבות סמים קלים..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה בעקבות סמים קלים..
    ירדן
    02/12/2011

לפני כשנה טסתי לאמסטרדם - חוויתי התקף פסיכוטי (לא רוצה להגדיר אותו קל או קשה אבל סיימתי בבית חולים) בימים אחרי זה כל הזמן חשבתי מה קורה ומה יקרה איתי ??
    באותם ימים מצאתי את עצמי מספר הרבה על המקרה וכל פעם שסיפרתי עליו הרגשתי שאני שוב פעם משתגע. - וכל הסממנים המוכרים לי כל כך היום, דופק מהיר, חוסר תחושה בידיים לפעמים גם ליום שאחרי תלוי כמה ארוך היה ההתקף, חוסר יכולת לתקשר עם הסביבה, התרכזות אך ורק בעצמי ובמה שעובר לי בראש, ועוד פעם = הרגשה שאני שוב משתגע.

כשסיפרתי לאח שלי בפעם הראשונה מה קרה לי באמסטרדם ושוב פעם תקפה אותי ההרגשה הזאת הוא הסביר לי שמדובר על התקף חרדה... הוא הנחה אותי במצבים כאלה להגיד "ירדן זה התקף חרדה, זאת תגובה טבעית של הגוף ואין לך מה לפחד זה יעבור"
    וזה דיי עובד....פעם התקפי חרדה היו ארוכים ומייגעים והיום הם קצרים ולוקחים כ 5 דקות עד שאני מצליח להסיח את עצמי ולחשוב על משהו אחר.

העניין הוא שהם עדיין קורים! שנה וחודשיים אחרי, זה קורה לי או כשאני מספר למישהו על המקרה שלי, או כשמישהו מספר לי על המקרה סמים שלו...
    המון פעמים קורה לי שאני אומר "עזוב...בוא נחליף נושא" אני לא יכול לסבול את ההתקפי חרדה האלה, זה מתיש אותי....ויותר מזה זה מפחיד אותי שאני נתקעתי עם זה עד סוף חיי. איך אני יכול להיפתר מהתקפי חרדה חוזרים בלי תרופות??

עוד דבר, אני מחזיק מעצמי בן אדם חזק פיזית ונפשית, שירתתי בצבא בסיירת, כיום אני גר ועובד לבד בחו"ל וחי חיים תקינים לחלוטין, אני מאמין בחוסן הנפשי שלי, רק תתווה לי דרך שאוכל דרכה לעבור את זה ?? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפי חרדה בעקבות סמים קלים.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2011

היי , מומלץ על CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הטיפול הנ"ל

ירדן
    06/12/2011

האם אינו משלב תרופות ?

האם יש מקום שבו אוכל לקבל את הטיפול ע"י מומחה מבלי שירשם בשום מקום על הדבר ?

האם יש אפשרות של החמרת המצב שלי אם לא אטפל בו ? או שמא עם הזמן יטושטשו הזכרונות והנפש תתחזק ויהיה יותר טוב ?

תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו