תופעות גמילה מפקאסט ואלפרוקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות גמילה מפקאסט ואלפרוקוס
    נופר
    07/12/2011

שלום..
    אני סובלת מO.C.D מחשבתי שכולל גם חרדות. הייתי מטופלת כבר הרבה בשנים בתרופות פאקסט ואלפרוקס... לאחרונה התחלתי טיפול קוגנטבי והד"ר אמרה לי שאלפרוקס זו תרופה מאוד ממכרת ושגם עדיף לי להחליף את הפקאסט בתרופה אחרת. הקשבתי להוראות שלה והתחלתי לרדת מהמינון של האלפרוקס ( הייתי לוקחת מיליגרם אחד כל לילה) עם הפאקסט המשכתי כרגיל. שבוע שעבר נגמר לי הפקאסט ולא היו לי מרשמים. התחלתי להרגיש תחושת ריחוף, עיקצוצים בפנים ובשפתיים, בחילות הקאות, סחרחורות, חוסר שקט, ובילבול. הד"ר חשבה שבגלל שנגמר לי במילא הפאקסט זה זמן טוב להחליף תרופות. גם את האלפורוקוס וגם את הפאקסט. זה שהיא החליפה לי את התרופות הכל טוב ונחמד, אבל אני ביינתים סובלת ( נראה לי) מתופעות גמילה שהשטן לא ברא.. אני לא מתפקדת , אני לא מגיבה לסביבה, אתמול הייתי בביה"ח נתנו לי אינפוזיה של נוזלים ושל תרופה נגד בחילות וזהו. ( אגב, הסוכר שלי היה 73 והדופק 121)... הפיסכיאטרית שלי אמרה לי שזה צריך להתאזן תוך שבועיים ( נראה לה הגיוני שאני אשאר ככה שבועיים?!?~??~) ובנוסף לכל זה יש לי גם חרדות.. אני כבר לא יודעת מה לעשות... כל המצב פה תקין??
    אגב, אני בת 23..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות גמילה מפקאסט ואלפרוקוס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/12/2011

גמילה מאלפרוקס ופאקסט לא פשוט. פאקסט ידוע בזמן מחצית חיים קצר יחסית, מה שמהווה קושי רב יותר להפסק מתרופות אחרות ממשפחת SSRI , הפסקת פאקסט אמורה לעשות באופן איטי על משך מס. חודשים.
    בשלב זה, מומלץ שתיצמדי להמלצות הרופא המטפל, יש לשקול תוספת טיפול הרגעתי במהלך השבועיים הקרובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו