מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צעקות בעקבות שימוש ברסיטלמוזיקאי14/12/2011
אני בן 26 ולוקח רסיטל כשנה (20 מ'ג) לטיפול בחרדה חברתית.
מאז שהתחלתי עם הרסיטל התחילו לי צעקות בלתי רצוניות, כשאני מנסה לישון וממש כשאני עומד להירדם יוצאת לי צעקה שמעירה אותי. כך זה ממשיך כמה פעמים עד שאני מצליח להירדם. הופנתי למכון שינה שלא מצא את הבעיה.כתוב בעלון המצורף עם הכדור שישנן תופעות לוואי של קפיצות והתכווצויות שרירים בלתי רצוניות והפרעות שינה.
עם הזמן הצעקות החריפו מאד, גם בעוצמה שלהן וגם בתדירות,
החליפו לי לפני כחודש את הכדור ל'אסטו' (escitalopram)
בתקווה שזה יפחית או יעלים את הצעקות, אבל קרה ההפך והן החמירו מאד
ועכשיו זה קורה גם לא בזמן שינה אלא במצבים רגילים במשך היום כמו אכילה ישיבה ודיבור. רק כשאני בתנועה מתמדת בעבודתי כמלצר זה לא קורה לי.
אני כבר צרוד וכואב לי הגרון מהצעקות וזה מפריע לי חיות ולתפקד, יש לציין שמבחינה נפשית וחברתית הכדור עזר לי מאד.
מה זה יכול להיות ומה הפיתרון? האם זה דומה לתסמונת טורט? אודה לתשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות בעקבות שימוש ברסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2011יש לשקול שינוי למשפחת תרופות אחרת. (לדוגמה WELLBUTRIN , איקסל ..)
לגבי טורט - בדר'כ משני לממריצים - עלייה בדופאמין.
תחת טיפול ב SSRI יש סיכוי לירידה בדופאמין ( במיוחד במינון גבוהה) מה שיכול להוביל להתכווציות וכאבי שריריים ועוד. ( עלייה ברמת הסרוטונין במוח , מובילה לאקטיבציה של קולטן סרוטונין 2A ויריד בריכוז הדופאמין הזמין).
ממליץ על יעוץ מסודר עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! ולגבי החלפת הכדור
מוזיקאי15/12/2011האם אני צריך להפחית בהדרגה את המינון של הכדור שאני לוקח כרגע (אסטו) עד להפסקה מוחלטת ורק אז לעבור לכדור ממשפחה אחרת?
או שאפשרי לעבור מייד לכדור מסוג אחר ( מהסוג שהמלצת) ?
שוב תודה , עזרת לי מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! ולגבי החלפת הכדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2011יש צורך להפסיק באופן הדרגתי ומוחלט, עדיף להמתין שבוע ללא טיפול, לפני תחילת טיפול חדש. בהצלחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)