מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ - אפקסור וטופמקסמוטרדת16/12/2011
שלום רב,
מבקשת מאוד את עזרתך.
אני מטופלת באפקסור (225 מ"ג ביום) וטופמקס (100 מ"ג) מזה כארבע שנים.
הטיפול ניתן לי עקב עבר של הפרעות אכילה (בולימיה) - והיה אפקטיבי ונפלא, וממש שינה את חיי מן הקצה אל הקצה. הרגשתי שסוף סוף הצלחתי להביא לידי ביטוי את האדם שאני באמת.
אך בשנה האחרונה אני מרגישה ירידה ברורה באפקטיביות של התרופות.
יותר מזה: אני מרגישה שאני שוקעת בדכאון. אני ישנה שעות רבות, שוקעת במחשבות קודרות, בוכה המון, מתקשה לבצע פעולות יומיומיות פשוטות בבית ואפילו למען עצמי - כגון להתקלח, לסדר, לצאת לסופר וכו'. אני נלחמת בכך, אך לעתים אינני מזהה את עצמי.
ביסודי אני אדם אנרגטי ואופטימי, אך כעת - אינני כזו כלל.
חשוב לציין כי במקביל - חלו שינויים גדולים בחיי. שיניתי מקום מגורים, אני נאבקת על פרנסתי ואף נאבקת בקשיים כלכליים.
ברור לי שלא ניתן להשליך הכל על התרופות בלבד, אך חשוב לי להבין:
האם ישנה ירידה בהשפעת התרופות עם השנים?
ואם כן - לאיזה תרופות אוכל לעבור?
חוויתי תהליך ארוך ולא פשוט של התאמת התרופות, עד שהגעתי לקומבינציה הזו.
נמצא, כי תרופות מזן ה-SNRI הן הרבה יותר אפקטיביות עבורי, כיוון שהן מעניקות לי הרבה מרץ וחיות, שעוזרים לי מאוד.
אשמח ואודה מאוד לעצתך המהירה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - אפקסור וטופמקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011לא בהכרח שצריך לשנות, לפני הנ''ל יש גורמים סביבתיים, לעתים יש להתייחס לגורמים הסביבתיים ולטפל בכך, רבות על ידי שיחות וניסיון להשיג תובנות והפחתת גורם סטרסוגני.
לעתים יש לברר את הנושא התזונתי גופני וכן לפעמים יש לעשות שינוי במינון התרופה.
רק לאחר התייחסות לכל הנ''ל ניתן לשקול לשנות טיפול, כמובן שזה בעידיפות אחרונה , בגלל סיכוי לתופעות לוואי, חוסר התאמה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)