מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת תרופהאייל18/12/2011
שלום ד"ר,
אנחנו מתלבטים אם לפנות לרופא המטפל ולבקש להחליף תרופה - נשמח לשמוע את דעתך.
הטיפול הנוכחי הוא בזריקות המכילות הלידול, בתדירות חודשית, מינון של 100 מ"ג.
תופעות הלוואי הנוכחיות והעיקריות הן:
* חוסר יכולת לשבת (צורך תמידי ללכת ולהיות בתנועה)
* גירוד בעור
* שינה מרובה (10 שעות)
* חולשה כללית של הגוף
כיוון שמדובר בתרופה מהדור הראשון, ומחשש לתופעות לוואי נוספות שחלילה יכולות להיות, אנו נוטים לחשוב כי עדיפה תרופה מהדור החדש (גם אם עלינו לשאת בעלויות באופן פרטי) שלמיטב ידיעתנו מאופיינות בתופעות לוואי מעטות יותר ופחות חמורות.
(פחות חמורות מאלו שעלולות חלילה להתווסף לתופעות הנוכחיות)
נשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה מראש
ובברכת שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי העייפות
שמוליק18/12/2011שלום אייל.
אינני רופא. אני כותב את התגובה הזו על סמך נסיון אישי.
העייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות. גם אני סבלתי מזה בשמן שנטלתי תרופות כאלה.
אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה", ולמרות זאת עשו לי אין ספור פעמים החלפה תרופתית, ושם דבר לא עזר.
קיבלתי טרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, סמאפ, וריספרדל, וכל התרופות האלה מרדימות.
בסוף החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות האלה, וכמה חודשים אחרי זה היה שיפור ניכר במצב...
אני מודע לכך שזה עלול להיות מסוכן. הרופאים בוודאי יעידו שרב מוחלט של המטופלים שמפסיקים לקחת תרופות חוזרים לאישפוז תוך זמן קצר וכו'...
אני מאמין שצריך ליידע על האפשרות הזו. גם חוסר יכולת לתפקד עלולה להיות מסוכנת. זה מסתכל ועלול לגרום לרצון לסיים את החיים. האישפוז האחרון שלי היה בגלל שפשוט לא רציתי יותר לחיות בגלל בעיות התיפקוד, ואמנם אחד משבע חולי סכיזופרניה מתאבד...
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי העייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/12/2011בהחלט יש מקום לשקול שינוי לתרופות מדור חדש, יש להתייעץ עם רופא מטפל בדבר השיקולים הקליניים, לעתים תרופות מדור ישן יותר בטוחות , במיוחד בקרב קשישים עם שיטיון מלווה בפסיכוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)