החלפת תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת תרופה
    אייל
    18/12/2011

שלום ד"ר,

אנחנו מתלבטים אם לפנות לרופא המטפל ולבקש להחליף תרופה - נשמח לשמוע את דעתך.

הטיפול הנוכחי הוא בזריקות המכילות הלידול, בתדירות חודשית, מינון של 100 מ"ג.

תופעות הלוואי הנוכחיות והעיקריות הן:

* חוסר יכולת לשבת (צורך תמידי ללכת ולהיות בתנועה)
    * גירוד בעור
    * שינה מרובה (10 שעות)
    * חולשה כללית של הגוף

כיוון שמדובר בתרופה מהדור הראשון, ומחשש לתופעות לוואי נוספות שחלילה יכולות להיות, אנו נוטים לחשוב כי עדיפה תרופה מהדור החדש (גם אם עלינו לשאת בעלויות באופן פרטי) שלמיטב ידיעתנו מאופיינות בתופעות לוואי מעטות יותר ופחות חמורות.
    (פחות חמורות מאלו שעלולות חלילה להתווסף לתופעות הנוכחיות)

נשמח לשמוע את דעתך בנושא.

תודה מראש
    ובברכת שבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• לגבי העייפות

שמוליק
    18/12/2011

שלום אייל.

אינני רופא. אני כותב את התגובה הזו על סמך נסיון אישי.

העייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות. גם אני סבלתי מזה בשמן שנטלתי תרופות כאלה.

אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה", ולמרות זאת עשו לי אין ספור פעמים החלפה תרופתית, ושם דבר לא עזר.

קיבלתי טרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, סמאפ, וריספרדל, וכל התרופות האלה מרדימות.

בסוף החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות האלה, וכמה חודשים אחרי זה היה שיפור ניכר במצב...

אני מודע לכך שזה עלול להיות מסוכן. הרופאים בוודאי יעידו שרב מוחלט של המטופלים שמפסיקים לקחת תרופות חוזרים לאישפוז תוך זמן קצר וכו'...

אני מאמין שצריך ליידע על האפשרות הזו. גם חוסר יכולת לתפקד עלולה להיות מסוכנת. זה מסתכל ועלול לגרום לרצון לסיים את החיים. האישפוז האחרון שלי היה בגלל שפשוט לא רציתי יותר לחיות בגלל בעיות התיפקוד, ואמנם אחד משבע חולי סכיזופרניה מתאבד...

בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי העייפות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/12/2011

בהחלט יש מקום לשקול שינוי לתרופות מדור חדש, יש להתייעץ עם רופא מטפל בדבר השיקולים הקליניים, לעתים תרופות מדור ישן יותר בטוחות , במיוחד בקרב קשישים עם שיטיון מלווה בפסיכוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו