ציפרלקס , מתח וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס , מתח וחרדה
    דליה_ק
    22/12/2011

גם אני התחלתי לקחת ציפרלקס אחרי שלקחתי סרוקסט כשבועיים בלי הטבה ממש(כי נאמר לי שהגוף התרגל כנראה אחרי כמה שנים שלא התמדתי ) החליפו לי לציפרלקס 10 מ"ג ואני נוטלת 5 ימים חצי פעמים ביום וגם החצי עושה לי מתח וחרדה. נאמר לי שלוקח לגוף זמן להתרגל אך זה ממש קשה. כמה זמן זה יכול לקחת ומה לעשות אם לא אעמודד בזה שוב להחליף? מיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס , מתח וחרדה

הוספת תגובה

• ציפרלקס , מתח וחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/12/2011

יש להתחיל במינונים קטנים, למשך זמן של שבוע - שבועיים, לאחר מכן עולים בהדרגה. ניתן לשלב נוגדי חרדה בתקופה הראשונה.
    יש לברר מצב כללי, חלק התנהגותי, כגון קפה ועישון, סמים, ולשאוף לשינויים.
    לעתים מומלץ לשלב טיפול ב CBT .
    לעתים יש רגישות לעליה בסרטונין ויש לתכנן טיפול במינון נמוך ב SSRI ושילוב סורבון להפחתת חרדה והורדת רגישות לסרוטונין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר והלוואי שלכולם המצב יוטב.

דליה_ק
    23/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס , מתח וחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

אכן יש רגישות לפעמים, יש להמשיך חצי כדור לפחות עוד שבוע, לקחת לאחר אוכל, בבוקר, זמנים קבועים, ניתן להוסיף טיפול הרגעתי לזמן קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו