מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס ועייפותטל26/12/2011
לרופאים שלום
אני מטופל זה חודשיים בציפרלקס 10 מ"ג ואני מרגיש כי נטילת הכדור גורמת לי לעייפות גדולה.
האם נטילת הכדור לפני השינה יכולה לעזור?או שפשוט צריכים להחליף את הכדור?
אני גם די מעוניין לעלות את המינון עקב ההרגשה כי התרופה אכן קצת עוזרת אך לא באופן גורף אפשר לומר אפילו כי אני מרגיש 50% אחוז השפעה על אופן בו אני מרגיש את הדיכאון היום לעומת לפני חודשיים(אך הOCD החמיר בהתחלה והתמתן אך חזר להיות חי קיים ובועט לאחר שכבר הייתי בלעדיו עקב טיפול קוגנטיבי שעזר לי להיאבק בו כנדרש)
בעבר הייתי מטופל במינון גבוה(פרוזאק) עקב OCD קשה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ועייפות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/12/2011תופעות לוואי של עייפות אכן אפשרית, בדר'כ י שסיכוי שהתגובה תפחת במהלך הזמן.
נטילה לפני שינה בהחלט אופציה ששווה לנסות.
באם התופעה תמשיך ותהיה בלתי נסבלת , יהיה רצוי להוסיף טיפול מעורר ( אדרונקס) ואו שינוי טיפול באם אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם...
טל27/12/2011האם פריזמה יכולה להיות תחליף ראוי לציפרלקס במצב שכזה?(או שיש המלצה על תרופה אחרת?)
האם פריזמה טובה מספיק בשביל לטפל בדיכאון?האם היא"בטוחה" כמו הציפרלקס מבחנת תופעות לוואי יותר חמורות?כמו פגיעה בתפקוד כבד למשל?
מתנצל על השאלות הרבות ומודה לך מאד...המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/12/2011פריזמה אכן תרופה תרופה ושווה לנסות.
לגבי פגיעה בכבד, מומלץ לגבי כל תרופה, מעקב תפקודי כבד, פעם בחצי שנה.
ליזכור !
לפעמים מטופלים רגישים לתרופות ומגיבים גם למינון נמוך, אלו , קבוצה השייכת ל SLOW METABOLIZED , פירוק איטי על ידי הכבד, השפעה ממושכת יותר של התרופה.
יש קבוצה אחרת, שזקוקים למינון גבוהה יותר, FAST METABOLIZED , פירוק מהיר וסילוק מהגוף.
תגובות בין תרופות , קשור לאנזים בכבד, בשם ציטוכרום פי 450 .
מה שמראה על חשיבות הכבד והשפעת התרופות באופן כללי, לא רק תרופות פסיכיאטריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)