שנאת הזולת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנאת הזולת
    לולי
    26/12/2011

שלום
    אני בת 58 עובדת ומתפקדת בצורה נורמטיבית .במהלך כל חיי לא פעם ,אנשים קרובים כרחוקים בגדו בי ו/או "תקעו לי סכין בגב" :אנשים מהעבודה,שכנים ,משפחה ועוד .
    נתקלתי בחיי בהמון חוסר יושר,רוע ,גסות רוח ,כוחנות,דורסנות,אינטרסנטיות וכדו'
    עלרקע זה אני מסתכסכת עם אנשים מסביבי ומשפחה,עד כדי ניתוק קשרים וחוויית בדידות (אני גרושה ולי בן אחד שגם איתו אני מסוכסכת).

הגעתי למצב שאבדתי אימון באנשים .כל אדם בשבילי מצטייר כפוגען בפוטנציה .אי לכך אני משתדלת ליצור כמה שפחות מגע עם אנשים,על מנת לא להיפגע שוב ושוב.

ובנוסף,אני מרגישה די מדוכאת ,מעצם המחשבה ,שאנו חיים בעצם בעולם מלא רוע ואי צדק .ואיך ממשיכים לחיות ככה ? (התחלתי לקחת רמוטיב)

אני שואלת את עצמי " האם ראייתי את העולם היא מציאותית ,או שמא יש לי אישהו מסך מול העיניים ,ש"צובע " את הראייה שלי את העולם בצבעים כהים ?
    האם רמוטיב הוא הטיפול הנכון והמתאים להפחית את את איך שאני חווה את העולם שמסביבי ?
    טיפול פסיכולוגי - אינו בא בחשבון מבחינתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנאת הזולת

הוספת תגובה

• שנאת הזולת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

רמוטיב בהחלט אופציה טובה.
    את מתארת את מצבך יפה , שואלת וגם עונה , אכן הטיפול הכי טוב עבורך זה פסיכותרפיה, טיפול בשיחות.
    טיפלתי בהרבה מטופלים ומטופלות, בתרופות ושילוב של שיחות, התגובה הקיצונית שלנו בחיים נובעת ממבנה האישיות.
    לחלק מהאנשים מבנה אישיות נוקשה יותר, קווי אישיות של מושלמות, צורך בשליטה וסדר על מנת להפחית את החרדה היומיומית, כאשר יש שינוי ומצב ללא שליטה המצב גורם לזעזעוע נפשי ואף משבר.
    אני מאמין שנפגעת קשה בחייך, לפחות זה מה שהרגשת, חשוב להבין לפעמים למה נפגעתי , למה תמיד ניצלו זאת ? אולי יש צורך פשוט להגיד לא, ולדעת שמי שאוהב ימשיך לאהוב ולהיות איתנו גם אם אולי נאכזב אותו.
    אני בטוח יש גם אנשים טובים בחייך וגם זיכרונות טובים, יש צורך לפעמים להתייחס לחיים כאלבום תמונות, עברנו דברים טובים ורעים וחוזר, לא בהכרח שחייב להיות רק רע בעתיד, במיוחד אם לומדים להיות שלמים עם מעשינו , להרגיש חופשי להגיד לא לפעמים ולנסות להוציא דברים החוצה ולא לשמור בפנים, כך אולי נזכור שיש גם תמונות נעימות באלבום, ולא כולם נגדי ורעים.
    לא רצית טיפול בשיחות, לפחות כיוון לחשיבה ואולי עידוד, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

שמוליק
    27/12/2011

שלום לולי.

אינני רופא.

אני בהחלט מכיר את התחושה הזו...

עברתי ארבע אישפוזים, ואני יכול לומר שאנשים מפחדים ממי שהתאשפז, ולכן יש להם נטיה לזלזל ולפגוע ולעשות מעשים שלא ייעשו.

אני בהחלט חושב שמה שד"ר דוידאור כתב נכון, ושפסיכותרפיה תוכל לעזור לך.

כשפוגעים בך, זה בוודאי גורם לתחושות של חוסר אמון וחשדנות שעלולה להגיע לרצון להתבודד.

אני חושב, שצריך להבין שאי אפשר לחיות ככה. אני בטוח שיש אנשים טובים שרוצים את טובתך.

אני חושב שאת צריכה מדי פעם לקחת סיכונים ולתת אמון באנשים. אינני מתכוון לסיכונים לא מחושבים; אלא להיזהר לבדוק, אבל בסוף לנסות.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו