מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמיםרונית27/12/2011
שלום
לפני כשבועיים אובחן אחי כסובל מהתקף פסיכוטי עקב שימוש סמים (חשיש מריחואנה לפי בירור שערכנו אך ייתכן גם דברים נוספים לא ידועים)
סבל מהזיות מטורפות. נשלח הביתה עם פראפנאן שני כדורים ליום.
בטענה כי בבית יחלים הכי טוב.
לאחר מספר ימים החל להיות אלים ולכן החלטנו לקחת אותו לבית חולים פסיכיאטרי שם אושפז במחלקה סגורה. מקבל מינון משולש של הכדורים+וליום להרגעה (גם בבי"ח עשה נזקים)
לאחר כבוע בבי"ח מצבו טוב הרבה יותר.
מבקש מאיתנו שנעזור לו ונוציא אותו מהמקום , נראה כי הוא מתחיל להבין את מצבו ומתחיל לחזור לעצמו.
הוא אושפז בכפייה ולכן אנחנו לא יכולים להוציא אותו.
מה הכי נכון לו? מהם השלבים ? אף אחד לא מוסר לנו פרטים. הוא נמצא במחלקה עם אנים הסובלים מפיגור וזה בהחלט לא נראה מקומו.
מה ניתן לעשות ומהי דרך ההחלמה המומלצת ביותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שזה יעזור...
שמוליק28/12/2011שלום רונית.
כמי שעבר ארבעה אישפוזים, אנסה להשיב את שאלותייך:
ברגע שהמצב של אחיך יהיה מספיק "יציב", אז על פי החוק, לא ניתן יותר להחזיק אותו באישפוז כפוי.
ניתן להחזיק אדם באישפוז כפוי, כל עוד הוא נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. ברגע שאחד מהתנאים האלה אינו מתקיים, לא ניתן יותר להחזיק אותו בכפיה, ברגע שאחד מהתנאים האלה אינו מתקיים, בית החולים מיוזמתו אמור להציע לו לחתום על אישפוז בהסכמה, שפירשו שהוא מעוניין להמשיך לקבל טיפול כדי להשתקם, אף על פי שמצבו אינו מצדיק המשך אישפוז כפוי.
בהעייה היא, שלפעמים לוקח לזה זמן לקרות. צריך להגיש בקשה רשמית לבית החולים. במקרה שהבקשה נדחית - יש אשפרות לערער, אבל אינני זוכר למי בדיוק ואיך.
בכל אופן, אני חושב שצריך לעודד אותו. גם אם מצליחים לקום על הרגליים, עדיין צריך כוחות כדי להתמודד עם הסטיגמה.
אני מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכוטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/12/2011אשפוז בכפייה מוגן בחוק לטיפול בחולי נפש משנת 1991
כיום יש זכות לכל מטופל יצוג משפטי חינם.
סיוע משפטי במסלול האזרחי
סניגוריה ציבורית במסלול בפלילי.
אליכם ליצור קשר עם אחות אחראית, לבקש סיור והסבר נהלים של המלקה, כמקובל.
יש לכם את הזכות לבקש שיחה עם העו''ד שמייצג.
במקרה חריג, תמיד יש אפשרות לפנות לפניות הציבור.
היום האשפוזים אמורים להיות מסודרים, אנושיים ומוגנים בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת סם פיצוציות
אמיר08/10/2012שלום לקחתי סם שנתנו לי בפיצוציה, זה השימוש הראשון שלי מעולם לא נגעתי בדברים האלה מלבד אלכוהול מידי פעם, הדבר הכינס אותי לטראומה וולחץ דם גבוהה לדפיקות לב מואוצות, היתי בבית חולים קיבלתי טיפול , המצב יותר טוב חוזר לעצמי , הביעה שלי שעכשיו אני מרגיש שיש לי הזיות כלומר אני קם באמצא הלילה ב4 וחצי ומרגיש לחץ לא יודע מה קורה לי , ממש מפחד זה סיוט , רציתי לדעת הם זה יעבור לי ואחזור לשינה תקינה, והם שימוש חד פעמי בעישון עשיתי סם מהפיצוציות שאיזה בחור נתן לי , האם זה יכול לעשות נזק לכל החיים במוח אני מרגיש שעדין לא חזרתי לעצמי במאת האחוזים וממש לחווץ לא רוצה לגעת בשום דבר רק רוצה לחזור ולתפקד כמו שצריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)