שאלה חשובה !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה !
    לילך
    01/01/2012

שלום ד"ר,

אני יודעת שפסיכיאטר יכול לשלוח מטופל לאישפוז בכפייה וגם לא בכפייה..
    עכשיו לשאלתי, אני בת 19 ואני נפגשת עם פסיכיאטר צבאי לגבי פטור (אני לא חיילת) ואני רוצה לדעת האם פסיכאטר צבאי מסיבה שהיא יכול לשלוח לאשפוז בכפייה?
    ישלו את הסמכות הזו? למרות שאני לא נחשבת חיילת כי לא התגייסתי.?
    אני ממש חייבת תשובה !

תודה מראש, לילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה !

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

אין לאף אחד סמכות לאשפז בכפייה פרט לבית משפט או הנציגים שלו, פסיכיאטר מחוזי.
    באשפוז כפוי חייב להיות הוכחה מעל כל ספק סביר, שהמטופל חולה נפש, במובן המשפטי, ז''א , מצב פסיכוטי, והוא בו בזמן מהווה מסוכנות לעצמו או לסובבים משני למחלה.
    פסיכיאטר בצבא, לא יכול לאשפז בכפייה, הוא יכול לנסות לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולנסות לשכנע אותו בדבר , בדיקב כפויה , או אשפוז כפוי. חייב להיות הוכחה חד משמעית , אחרת פסיכיאטר מחוזי לא מאשר זאת.
    לא ברור לי למה שפסיכיאטר צבאי ירצה להתעסק בבעיה אזרחית.
    לפרטים לגבי החוק לטיפול בחולי הנפש
    ראי באתר שלי, תפריט מידע, בחירה חוות דעת משפטית.
    בדר'כ, באוכלוסיה יש דעה קדומה , על כח בלתי נידלה של הפסיכיאטר, אשר הוא כל יכול , יכול לאשפז את מי שרוצה , לטפל , לקשור, לחשמל ועוד.. . זה שטויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רוצה לדעת על כל האופציות..

לילך
    01/01/2012

שלום ד"ר,

אני פסיכוטית והפסיכיאטר מקופת חולים שאני בטיפול אצלו כל פגישה הוא מנסה לשכנע אותי להתאשפז כי הכדורים שהביא לי לא משפיעים עלי ואפילו הזיקו קצת לתקופה קצרה.
    עכשיו אני חייבת לדעת , האם הפסיכיאטר הצבאי יכול לדבר עם הפסיכיאטר שלי
    מבלי שאדע?
    זה מבלבל.. אבל הפסיכיטאר הצבאי הוא מזלזל במה שאני אומרת ולעומתו הפסיכיאטר של קופת חולים רק לוחץ עלי להתאשפז.. אני כבר כמה זמן שלא הלכתי לפסיכיאטר שלי מאחר ואני לא רוצה להתאשפז אני מפחדת שיישלח אותי בכפייה.. כי אני שמתי לב שהוא מנסה עם כל מני שאלות מרגיזות על מסוכנות כלפי עצמי וכפלי אחרים בכל פגישה מלא פעמים ובצורה מוגזמת, ולמרות שאני עונה בשלילה הוא ממשיך להמליץ לי על אשפוז ואומר שאשפוז בכפייה הוא לא יכול, וזה נשמע כאילו הוא מחפש.. כי שוב הכדורים לא עוזרים, והוא אומר שהעזרה היחידה היא אישפוז..(אני לא יוצאת מהבית ולא מתפקדת ואין סיכוי שאלך לאישפוז)
    עכשיו אם ולפסיכיאטר הצבאי תהייה סיבה כלשהי, ואם הוא יפנה או כבר פנה לפסיכיאטר שלי שזה בטוח ימליץ לו על אישפוז אז זה יכול להיות?
    אני יודעת שזה נשמע מסובך אבל זה בנגיד ולפסיכיאטר הצבאי ידע לגבי אובדנות ממשית או משהו בסגנון... אז ז"א שבשורה התחתונה יש אפשרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רוצה לדעת על כל האופציות.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

לילך, כמו שכתבתי , בכל מצב, יהיה צורך לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי
    לאחר מכן יהיה בדיקה בחדר מיון, ששם יהיה צורך לוואדות את המידע, וגם אם יש אשפוז, יש ייצוג משפטי חינם, כך שהמטופל היום זכאי להגנה ויצוג משפטי.

באם פסיכיאטר , צבאי או אזרחי, בודק מטופל, מתרשם ממצב פסיכוטי ומסוכנות ממשית ולא עושה כלום, ולאחר מכן , המטופל פוגע בעצמו או באחרים, אותו פסיכיאטר הולך לכלא ויכול לאבד את הרישיון לעסוק ברפואה.

לפסיכיאטר אין שום אינטרסט לאשפז מטופל, אין בונוסים או הטבות לפסיכיאטרים שמאשפזים בכפייה, הדבר היחיד זה כאב ראש וסיבוך משפטי. אז למה לדעתך פסיכיאטר ינסה לאשפז ללא צורך.
    שוב , אם יש אינדקיציה לאשפוז, חובה על הרופא להציע אשפוז !!!!

מציע שתדברי עם הסיוע המשפטי במקום מגוריך, תוכלי לקבל יעוץ משפטי חינם שאולי יעזור להרגיע אותך לגבי אשפוז פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו