מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תענו לי בהקדםאדווה02/01/2012
שלום, רציתי לדעת האם התרופה פרומינילPrimonil (Imipramine במינון של 150 וסוליאן 100 מ"ג הן ניתנות לטיפול גם בחרדות ואובססיביות או רק להתקפי פניקה?
בהקשר לתופעות שציינתי רציתי לדעת האם הטיפול שקיבלתי הוא נכון לטפל בבעיות שלי?
אשמח אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי בהקדם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/01/2012ל OCD , אובסיסיות וקומפלסויות :
טיפול ב SSRI מינון גבוה ( ציפרלקס 20 מ''ג לדוגמה )
טיפול ב TCA , כגון קלומיפראמין ( אנאפרניל).
סוליאן נוגד פסיכוזה , מינון 100 מ''ג יכול לשפר מצב רוח מעט, בדרך עקיפה וכן פרימוניל , TCA , טיפול ישן, מרגיע ונוגד דיכאון ישן, אך עם תופעות לוואי.
לחרדות ואובססיות - לא הייתי ממליץ על שילוב סוליאן ופרימוניל, אולי באותו הראש:\הייתי בוחר מודל 50 מ''ג ( בן דוד ישן של סוליאן) ושילוב תרופה נוגדת חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI , במינון יעיל.
בכל מקרה טיפול הבחירה : SSRI . (ממליץ על סרווקסט - SEROXAT )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת
אדווה02/01/2012זה מסוכן הסוליאן והפרומינול?
הבעיה שכבר ניסיתי את כל סוגי ה- SSRI ואפילו אפקסור וכלום לא עזר, בגלל זה נתנו לי את הכדורים האלה
אבל זה יכול לגרום לי לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/01/2012לכל תרופה יש תופעות לוואי.
תרופות נוגדות דיכאון מדור ישן פחות בטוחות, השפעה לבבית, ירידה בלחץ דם, ועוד. גם לסוליאן , תרופה נוגדת פסיכוזה ייתכן תופעות לוואי, שינוי בפרולקטין והפרשת חלב, תופעות ניורולוגיות, ועוד, במינון 100 מ..ג, נחשב מאוד בטוח לשימוש ולא מסוכן. יש לברר את הנ״ל מול רופא מטפל ולעקוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה בבקשה
אדווה03/01/2012לא הבנתי אם המינון 100 מ"ג בסוליאן נחשב בטוח או לא? אני מפחדת מתופעת לווואי שאמרת שינוי פרולקטין , שלא יהיה לי בעיות עקב זה
אני מאוד חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/01/2012אכן 100 מ''ג נחשב בטוח יחסית ( מינון נמוך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)