בבקשה תענו לי בהקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי בהקדם
    אדווה
    02/01/2012

שלום, רציתי לדעת האם התרופה פרומינילPrimonil (Imipramine במינון של 150 וסוליאן 100 מ"ג הן ניתנות לטיפול גם בחרדות ואובססיביות או רק להתקפי פניקה?
    בהקשר לתופעות שציינתי רציתי לדעת האם הטיפול שקיבלתי הוא נכון לטפל בבעיות שלי?
    אשמח אם תענו לי בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי בהקדם

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי בהקדם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

ל OCD , אובסיסיות וקומפלסויות :
    טיפול ב SSRI מינון גבוה ( ציפרלקס 20 מ''ג לדוגמה )
    טיפול ב TCA , כגון קלומיפראמין ( אנאפרניל).

סוליאן נוגד פסיכוזה , מינון 100 מ''ג יכול לשפר מצב רוח מעט, בדרך עקיפה וכן פרימוניל , TCA , טיפול ישן, מרגיע ונוגד דיכאון ישן, אך עם תופעות לוואי.

לחרדות ואובססיות - לא הייתי ממליץ על שילוב סוליאן ופרימוניל, אולי באותו הראש:\הייתי בוחר מודל 50 מ''ג ( בן דוד ישן של סוליאן) ושילוב תרופה נוגדת חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI , במינון יעיל.

בכל מקרה טיפול הבחירה : SSRI . (ממליץ על סרווקסט - SEROXAT )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת

אדווה
    02/01/2012

זה מסוכן הסוליאן והפרומינול?
    הבעיה שכבר ניסיתי את כל סוגי ה- SSRI ואפילו אפקסור וכלום לא עזר, בגלל זה נתנו לי את הכדורים האלה
    אבל זה יכול לגרום לי לנזק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

לכל תרופה יש תופעות לוואי.
    תרופות נוגדות דיכאון מדור ישן פחות בטוחות, השפעה לבבית, ירידה בלחץ דם, ועוד. גם לסוליאן , תרופה נוגדת פסיכוזה ייתכן תופעות לוואי, שינוי בפרולקטין והפרשת חלב, תופעות ניורולוגיות, ועוד, במינון 100 מ..ג, נחשב מאוד בטוח לשימוש ולא מסוכן. יש לברר את הנ״ל מול רופא מטפל ולעקוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה בבקשה

אדווה
    03/01/2012

לא הבנתי אם המינון 100 מ"ג בסוליאן נחשב בטוח או לא? אני מפחדת מתופעת לווואי שאמרת שינוי פרולקטין , שלא יהיה לי בעיות עקב זה
    אני מאוד חוששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה בבקשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/01/2012

אכן 100 מ''ג נחשב בטוח יחסית ( מינון נמוך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו