מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיפות קשהעזרא05/01/2012
שלום אני בן 31 ומטופל ברספרדל קונסטה 37.5
אני פשוט עייף כל היום בעבודה. אחרי העבודה .בערב .
אני לא יודע מה לעשות או ממה זה נובע ?
בכל מקרה אני הולך להגיד לרופאה שאני לא מוכן לקבל יותר זריקות 3 שנים וחצי זה די והותר .
אני רוצה להחליף לכדורים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיפות קשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2012יכול להיות סיבות רבות, תופעות לוואי לתרופות, שינה לא מספקת ואו טובה, משני לדיכאון ובעיה נפשית, זיהומים ועוד, לכן יש לברר זאת באופן מסודר אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות - תופעת לוואי מוכרת.
שמוליק07/01/2012שלום עזרא.
אני מניח שאתה גם זה שכתב את השאלה "אבחנה מבדלת", אבל זה ממש לא משנה לגופו של עניין.
אני מאמין שהעייפות נובעת מהריספדרל. זו תופעת לוואי נמוכרת של התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל ושל ריספרדל בפרט.
מעניין אם גם לך אמרו שזה "סימפטום שלילי של המחלה", או שאמרו לך את האמת.
בכל אופן, אני לא ממליץ לך לתלות הרבה תקווה בכדורים. גם הם מרדימים.
אני חושב שכדאי שתדע שיכול להיות שאם תפסיק את התרופה, אז זה מה שיעזור לך.
מה שהרופאים מזהירים שלא להפסיק את התרופות, וכי מי שמפסיק עלול להתאשפז שוב - זה אולי נכון סטטיסטית, אבל יש כאלה שלא חזרו לאישפוז, והפסקת התרופה אכן פתרה את בעיית העייפות.
הרבה פעמים אמרתי שהייתי מאד שמח שמישהו ינסה לחקור את העניין לעומק וינסה להבין מדוע לי זה לא קרה, ואולי יגיע למסקנות ברורת יותר מתי ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, ואולי ישנו איזה תהליך שאני עברתי, ושיכול להועיל גם לאחרים.
בכל אופן, אני חושב שזו זכותך לדעת על האפשרות הזו.
לא מומלץ להפסיק באופן מיידי. צריך לעשות את זה בהדרגה. אינני יודע איך בדיוק אפשר להוריד בהדרגה מינון של זריקה; יכול להיות שצריך לעבור לכדורים ואז להוריד בהדרגה.
בכל אופן, הרעיון שלך לעבור לכדורים הוא בהחלט בכיוון.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)