מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדרונקס לעייפות כרוניתליאת06/01/2012
שלום,אובחנתי בבדיקות כסובלת מעייפות כרונית ללא סיבה ידועה אך קיים חשד לנרקולפסיה(לא ברור לי למה זה "חשד"),אני בת 28 ובנוסף גם סובלת מקשיי הרדמות בלילה דווקא כנראה בגלל שהפרעת העייפות היומית גורמת לי למתח רב.אני כבר נוטלת ריטלין אך מסתגלת אליו במהירות.ביקשתי מהנוירולוג מרשם לפרוביג'יל אך קופ"ח לא אישרה לי את התרופה! נאמר לי שיש לנסות אדרונקס קודם.מה מנגנון הפעולה של אדרונקס וכיצד תרופה זו יכולה להועיל במצב זה? בנוסף,האם קיימת תרופה שיכולה לפתור גם את בעיית השינה וגם את העייפות? בתודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס לעייפות כרונית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2012אדרונקס nri חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין ועל ידי כך מעלה ריכוז נוראדרנלין וכן דופאמין במוח, אכן יכול לעזור לשיפור הריכוז והערנות.
כמובן לנרקולפסיה פרוביג״יל עדיף, יש לפנות למעבדת שינה לאחר אישור על נרקולפסיה יש לבקש מרופא משפה להגיש בקשה לאישור, התוויה לנרקולפסיה כלולה בסל התרופות והמחיר יהיה עד 80 ש״ח בחודש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
מיכל10/01/2012היי,
אני בדיוק בגילך באותו מצב.
אני קיבלתי את הפרוביג'יל לא במחיר רגיל ולא בסל התרופות, אך לצערי
200 מ"ג ביום (2 כדורים) עשו שינוי ממש קטן.
אם תרצי לדבר על הנושא, אשמח אם תתכתי לי את האי מייל שלך.
אגב, בקופת חולים מכבי בהחלט ישנה אפשרות לקבל את הפרוביג'יל במסגרת הסל
אם ישנם מסמכים ממעבדת שינה שמראים על הפרעת שינה.
הרבה בריאות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2012פרוביגיל מאושר בארה''ב להפרעות שינה עד מינון 600 מ''ג.
יש לברר בעיות אורגניות ומצב נפשי.
יש להקפיד על הייגינה של השינה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)