מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרקוואלמיה10/01/2012
אני לוקחת ציפרלקס ועכשיו הרופא שלי העלה לי את המינון של הסרקוואל ל 100 מ"ג. עכשיו אני עושה את המעבר ואני לעיתים מרגישה חוסר שקט.האם זה יכול לנבוע מהתרופה?
האם סרקוואל יכול לגרום לגוף לצרוך כל הזמן יותר ויותר כך שצריך לעלות כל הזמן במינון התרופה?
מה המינון הרגיל שנותנים בדר"כ סרווקאל לדיכאון וחרדה? אני פשוט יודעת שזה ניתן לסכיזופרניה וזה קצת מלחיץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן שאלה טובה.
שמוליק11/01/2012למען ההגינות אציין שאינני רופא.
שאלתך לגבי הסרוקוול אכן במקומה. זו תרופה נוגדת פסיכוזה ובאמת לא ברור מדוע נותנים אותה נגד דיכאון.
בסרטון הרצ"ב ד"ר דוידאור ניסה לטעון שיכול להיות שכאשר מטופל מתלונן על דיכאון, אז נותנים את התרופה הזו בשל חשש שמדובר בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
ניסיתי לשאול על סמך מה ניתן לדעת אם מדובר בדיכאון או בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
וחוץ מזה, הטיפול במאניה-דיפרסיה נעשה ע"י מייצבי מצב רוח והתרופה האנטי-פסיכוטית ניתנת רק אם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית (כך הסבירו לי בקבוצת תרופות בזמן שהייתי מאושפז). לצערי, לא קיבלתי תשובה.
אינני יודע אם אובחנת במאניה-דיפרסיה וזו הסיבה לכך שנתנו לך סרוקוול, כדאי לך לברר את העניין עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוואל - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי11/01/2012שלום, מיה.
סרוקוול במקורה אכן היתה תרופה אנטי-פסיכוטית אך בשנים האחרונות התגלה כי קיים גם אפקט אנטי-דכאוני ואנטי-חרדתי.
מחקרים רבים אישרו כי לסרוקוול יעילות בטיפול בדיכאון וחרדה.
FDA מנהל התרופות האמריקאי אישר טיפול בסרווקאל לדיכאון קליני חד-קוטבי.
אין עמידות והתרגלות לסרוקוול ולכן אין צורך בהעלאת מינון מתמדת אלא ע"פ שיקולים קליניים.
המינון המקובל לטיפול בסרוקוול בהפרעות דיכאון וחרדה הוא עד 200-300 מ"ג בהתאם למצב המטופל ושיקולים קליניים.
עליך להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי התאמת מנון ות. לוואי.
סרווקוול בד"כ לא גורם לאי-שקט ובד"כ גורם יותר לתחושת רדימות.כת. לוואי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה
שמוליק11/01/2012שלום ד"ר.
באמת שלא ידעתי שישנן תרופות אנטי-פסיכוטיות שיעילות נגד דיכאון.
מהסרטון המוזכר של ד"ר דוידאור נראה שנותנים תרופה אנטי-פסיכוטית לדיכאון במקרה שהדיכאון מאובחן כפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה (ואז התרופה ניתנת כנגד הפאזה המאנית).
האם ישנן תרופות אנטי-פסיכוטיות נוספות שנתגלו כיעילות נגד דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי11/01/2012שלום שמוליק.
כיום סרוקוול מאושרת בהתווית FDA לטיפול בדיכאון מאג'ורי.
יש מחקרים רבים התומכים בשילוב תרופות אנטי-פסיכוטיות בהפרעות דיכאון, תלוי בנסיבות הקליניות, במיוחד בדיכאון המלווה עצבנות, אי-שקט וכן בדיכאון עם מרכיבים פסיכוטיים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)