מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בייעוץ!שירה15/01/2012
מה עושים עם אישה בת 60 גרושה מזה שנים רבות ושהפסיקה לעבוד ברגע שנולדו לה הילדים כיום הילדים כבר גדולים ונשואים. כל דבר קשה לה לעשות והיא נכנסת ללחץ מזה, היא מסרבת להתקלח במשך כמה ימים וגם לצחצח שיניים וכל היום היא עייפה. בנוסף היא יכולה לשטוף ידיים עם סבון כלים בכיור במשך יותר משעה תוך כדי שהיא משפשפת את כפות ידיה בסקוטש של הכלים והמים זורמים. כל הצעקות והדיבורים פשוט לא עושים זה מעין טקס שהיא לא יכולה להיגמל ממנו. גם בשיחות כשמציעים לה ללכת לטיפול פסיכולוגי היא מתפרצת וטוענת שהמשפחה שלה הופכת אותה למשוגעת. בחוץ לפני אנשים היא בנאדם אחר לגמרי אבל בבית זה שונה. בנוסף גם הרגלי האכילה שלה לא נורמליים, היא תמיד מכינה את האוכל אף פעם לא יושבת עם המשפחה לאכול וכשהיא אוכלת היא אוכלת כל כך מהר ולא נהנית מהאוכל, אחרי כל ביס היא זורקת את היד במעין תנועה כאילו חבל על זה שהיא אכלה. יש לה רגשי נחיתות וכל הזמן היא חושבת שמדברים עליה ורוצים ברעתה.
האמת שזהו מצב שמעמיד את בני הבית מיואשים כי מצד אחד יש ימים שהכל בסדר וימים פשוט דיכאוניים, מנסים לשתוק עד כמה שאפשר אבל לפעמים יש דברים שאי אפשר לעבור עליהם בשתיקה ואז נוצר ריב שיכול להימשך שעות שהיא יכולה לעמוד ולצעוק במשך שעות עד שהיא אומרת שהיא לא מרגישה טוב.
קשה מאוד לזרוק את האשמה על אדם אחד כי אין ספק שלמטבע תמיד יש שני צדדים אבל המריבות האלה הן כתוצאה מכך שממש קשה לראות אותה במצב הזה, זה מתסכל!
מה אפשר לעשות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בייעוץ! - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/01/2012שלום, שירה.
הסיפור שאת מציגה בהמלט מטריד ומעורר דאגה.
ייתכן כי מדובר בתגובה דכאונית למשבר משפחתי- מצב שכיח בגיל זה.
ייתכן גם כי מדובר בהפרעה אובססיבית קומפולסיבית עם כפייתיות וטקסים בנושאי נקיון.
אני ממליץ להפנותה ליעוץ פסיכיאטרי להערכה.
במקרים בהם האדם מסרב להגיע לבדיקה פסיכיאטרית ניתן לשקול ביקור-בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בייעוץ המשך!
שירה15/01/2012אני מודה לך מאוד ד"ר רוזיצקי על תשובתך!
האם זה יתכן שלבנאדם יש טקסי ניקיון קומפולוסיבים ומצד שני הוא מסרב להתקלח ומזניח את עצמו?
איך אפשר להזמין ביקור בית אם האדם לא משתף פעולה ולא מוכן להכיר בבעיה?
המון תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

