הפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית
    נעה
    21/01/2012

אובחנתי בהפרעת אישיות גבולית,קראתי בהמון מקורות,ואני פשוט לא מצליחה להבין מה זה אומר.חוץ מזה-יש לי גם דיכאון,ופוסט טראומה.
    הסבירו לי שזה פשוט כל מיני תסמינים שלא ידעו לאן לשייך אותם אז שמו אותם ביחד.
    אשמח לקבל הסבר מהימן,תודה.
    חוץ מזה-רציתי לשאול לגבי קצבאות נכות נפשית,מי יכול לקבל קצבה כזו?מה התנאים?
    אני קיבלתי פטור משירות צבאי על סעיף נפשי,והייתי מאושפזת במשך כחודש במחלקה פסיכיאטרית.
    כרגע אני עובדת בצורה חלקית ומתפקדת,לא נראה לי שאפשר לראות עליי ביומיום את כל האבחנות הפסיכיאטריות,בגלל שאני לוקחת כדורים ומטופלת אצל פסיכולוגית,אבל זה כן מונע ממני דברים ביומיו-כמו להשתלב בצבא ובחברת העבודה הרגילה.
    אז רציתי לדעת-האם אני יכולה לקבל קצבת נכות נפשית?ומעבר לזה-אם מקבלים קצבה כזו-מה ההשלכות של זה על העתיד?זה מונע ממני לעבוד?או השלכות אחרות?
    תודה,נעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

שמוליק
    22/01/2012

שלום נועה.

אני עברתי ארבעה אישוזים. קיבלתי קיצבת נכות, ועל סמך זה אני נותן לך תשובה חלקית.

לגבי כל האיבחונים שציינת, אני מציע לך שלא לחשוב על זה יותר מדיי. אנשים שהתאשפזו, יכולים לחזור לתיפקוד תקין, ויתרה מזאת, ההתמודדות תאפשר אחרי זה להתמודד עם קשיים הרבה יותר טוב. אל תנסי לחשוב מה "דפוק" אצלך.

לגבי קיצבת נכות:

כדי לקבל קיצבת נכות, צריך להגיש תביעה לביטוח הלאומי על פי טופס שניתן למצוא אותו באתר של הביטוח הלאומי. אם הביטוח הלאומי החליט לדחות את התביעה או קבע אחוזי נכות קטנים מדיי, ניתן להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה.

המשמעות של זה זה זכות לקבל קיצבה בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו, קבלת הנחה בתשלומי ארנונה, והנחה בנסיעות בתחבורה הציבורית.

אם תצליחי להגיע למצב טוב ותרגישי שאת יכולה לעבוד, אז תוכלי לעבוד, ואל תספרי שיש לך נכות, ומהבחינה הזו אין שום בעיה להתקבל לעבודה.

מה שכן, אם תקבלי משכורת מעל תקרה מסויימת, אז לא תוכלי לקבל קיצבה, כל עוד את מקבלת משכורת גבוהה, אבל ברגע שתרגישי חלילה בהרעה במצב, תוכלי לקבל באופן מיידי בחזרה את הקיצבה, על פי אישור מהמעסיק על הפסקת עבודה.

אני מקווה שעזרתי לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקצועית אפשרי?

נעה
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקצועית אפשרי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/01/2012

את מוזמנת לקרוא חומר זמין באתר שלי, תפריט מטופלים, קריאה ..
    יש חומר על הפרעת אישיות גבולית, BORDERLINE PERSONALITY DISORDER .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כתובת האתר שלך?

נעה
    24/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו