הפרעות חרדה כוללניות GAD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות חרדה כוללניות GAD
    רן
    25/01/2012

איזו תרופה נחשבת להכי יעילה ועם הכי מעט תופעות לוואי לבעלי הפרעת חרדה כוללנית המלווה בעייפות קשה והפרעות קשב וריכוז?
    אני מרגיש שפשוט אני כל החיים שלי מודאג ויש לי אבן כבדה על הלב והחזה ופשוט לא מרגיש חופשי,כמו במעיין כלא של החיים,
    אני מת להשתחרר מהתחושות האלה ,כי פשוט אני מרגיש שחיי מתבזבזים בתחושות שרק מביאות לי רע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה כוללניות GAD

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה כוללניות GAD - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    25/01/2012

שלום רן.
    הפרעת GAD נפוצה באוכלוסיה, הטיפול בה הוא כוללני וצריך להעשות בשילוב של התערבות פסיכולוגית- בעיקר טיפול קוגניטיב-התנהגותי וטיפול בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה.
    בד"כ תרופות מסוג SSRI נוגדות דיכאון כמו ציפרלקס או מסוג SNRI כמו וויפאקס, צימבלטה יעשו את העבודה והן נחשבות לתרופות בטוחות יחסית עם מיעוט תופעות לוואי.
    ממליץ להתיעץ כמובן עם איש מקצוע בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי התרופה רמוטיב?

רן
    27/01/2012

היא לא יעילה לחרדות?
    והאם SNRI עדיפה על SSRI לחרדות המלוות בעייפות?
    ניסיתי בעבר וולבוטרין אך התרופה גרמה לי לחרדות קשות יותר בהתחלה ולחוסר שינה ,ודפיקות לב....
    ידוע לי שתופעת לוואי ידועה של SSRI היא עייפות ופגיעה בחשיבה לכן אני חושש לנטול אותה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי התרופה רמוטיב? - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    27/01/2012

שלום רן.
    רמוטב הינה תרופה המבוססת על החומר הטבעי היפריקום המופק מצמח המרפא ST JOHN WORT.
    רמוטיב הינה תרופה נפוצה באירופה ומקובלת לטיפול בדיכאון וחרדה. עם זאת נראה כי היא יעילה למקרים קלים של הפרעות דיכאון וחרדה ופחות למקרים קשים יותר. יחד עם זאת, בד"כ יש בשימוש בה פחות תופעות לוואי מאשר אנטי-דכאוניים SSRI ואחרים.
    וולבוטרין עלולה לגרום בתחילת הטיפול לעלייה בחרדה, חוסר-שינה ודפיקות לב אולם בד"כ ת. הלוואי זמניות וחולפות ולטווח ארוך מדובר בתרופה יעילה להפרעות דיכאון, פחות להפרעות חרדה. נראה כי יתרונה הבולט הוא פחות ת. לוואי של פגיעה בתפקוד מיני כפי שקיימים באנטי-דכאוניים אחרים.
    אם וולבוטרין גרם לתופעות לוואי בלתי נסבלות ניתן לשקול טיפול בצימבלטה או איקסל.
    SSRI עלולים לגרום לתופעות לוואי של פגיעה בחשיבה ועייפות בתחילת טיפול, בד"כ זה מסתדר עם הזמן.
    בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו