מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזו תרופה עדיפהמיכל28/01/2012
שלום,
אני סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בשינה מאוד קלה ולא איכותית עם התעורריות.
המצב נמשך כבר כמה שנים והוביל לעייפות מאוד קשה שלא מאפשרת לי לעבוד.
מבחינת דיכאון דווקא לא הייתי בדיכאון, אך המצב הוביל אותי להיות בחרדה מהמצב הבריאותי ומהעייפות.
ניסיתי לקחת ציפרלקס אבל לא בכלל שיפור.
רופאת המשפחה אמרה שכדאי לעבור לתרופה ממשפחת ה SNRI
איזו תרופה לפי דעתכם הכי עדיפה והכי תוכל להעלות את הנוראדרלנין
וגם לשפר את איכות השינה?
סימבלטה, וויפקס, איקסל או אפקסור?
לא משנה גם אם התרופה יקרה ולא בסל.
ניסיתי לקחת פרוביג'יל לעייפות ובהתחלה זה עזר, אבל עם הזמן הגוף התרגל וגם שמתי לב שנהיו לי טיקים שחזרו בעין שמאל(מצמוץ חזק).
ושאלה נוספת: האם ידוע לכם על מחקר שבוצע או על נתונים שמעידים על הצלחה של הפינוזה בטיפול בהפרעת שינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תרופה עדיפה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/01/2012שלום, מיכל.
אם מדובר בהפרעות-שינה בלבד ללא הפרעת חרדה ודיכאון כוללת כדאי להשתמש בתרופות שינה כאשר הדור החדש כיום נחשב לבטוח, פחות ת. לוואי ולא מרדים בבוקר. כדאי לנסות תרופות כמו נוקטורנו,זודורם או תרופה חדשה שנכנסה לשוק לישראל לאחרונה- אמביין XR בעלת פעולה כפולה של הירדמות ושמירת שינה.
תרופות SNRI עצמן מיועדות לטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון ולא כתרופות שינה.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)