מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר יונתןגיא31/01/2012
יש לי מכר שאיבחנו אותו כסכיזופרן והבנתי שאחד הסימפטומים במחלה הוא לשמוע קולות.
אני דיברתי עם אותו מכר על "הקולות" הללו שהוא שומע והוא מאוד בלבל אותי משום שאני חשבתי שהתופעה הזו מתארת בן אדם ששומע קולות ממקור חיצוני כמו שאני אנהל שיחה עם מישהו ואשמע את קולו..אך המכר שלי אומר שהקולות שהוא "שומע" הם הם למעשה מחשבות בראשו שמאוד רועשות בנוסף על כך "הקולות" שהוא אומר שהוא שומע(מחשבות רועשות)זה קולו שלו עצמו.
אז בוא תסביר לי בבקשה האם הסימפטום מתאר מחחשבות רועשות או ממש קולות במלוא מובן המילה.
ואל תגיד לי שזה יכול להיות גם וגם כי כל בן בעולם חווה מדי פעם את מחשבותיו בצורה רועשת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר יונתן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/02/2012אכן יש צורך לברר את מקור הקולות. באמת לפעמים זה מחשבות ולא באמת הפרעה בפרספציה ( הזיה).
יש צורך לבדיקה מסודרת לברר את טיב המחשבה ואו קול ( הזכרתה רועש, עדין חובה לברר זאת). זה בדיוק המשימה של פסיכיאטר , לברר את התלונות ולבדוק האם מדובר בבעיה פסיכוטית או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער אבל..
גיא01/02/2012לא הבנתי את תשובתך.
השאלה שלי הייתה אם הסימפטום של שמיעת קולות בסכיזופרניה מתאר..
"מחשבות רועשות" או ממש קולות שנשמעים כאילו הם באים ממקור חיצוני?
וגם האם הקולות הללו הם בד"כ של הבן עצמו?
פשוט לא ענית לי השאלה בכלל.(או שלא הבנתי את התשובה שלך כראוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סיון01/02/2012אם זה רק המחשבות של עצמו זה לא סכיזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סיוון
גיא01/02/2012אפשר לשאול מי ומאיפה המידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
גיא01/02/2012מי את* ומיאפה המידע?
את רופאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתניח שהיא לא רופאה
שמוליק02/02/2012שלום גיא.
אני מציע לך שלא להתעצבן מהתגובה של סיון.
זה פורום פתוח. אם אתה רוצה תשובות רק ממנהלי הפורום, אתה מוזמן לשאול את שאלותיך בפורומים סגורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתניח שהיא לא רופאה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/02/2012שמיעת קולות = חוויה הלוצינטורית, שמיעה באוזן באופן ממשי.
יש מצבים שונים , "קולות מקריינים" את המחשבות ואו הפעולות שאדם עושה, שמהווה מרכיב ביזארי בסכיזופרניה.
הפורום זה לא המקום ממש ללמד ולפרט, זה מורכב , דורש ניסיון ולעתים לא חד משמעי ב 100% .
ממליץ בדיקה מסודרת על ידי פסיכיאטר מומחה באם קיים ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק..
גיא02/02/2012מה אתה רוצה?לא הבנתי כ"כ.
מאיפה הבאת את המסקנה שהתעצבנתי על סיוון?
שאלתי אותה שאלות רגילות ובכלל לא התעצבנתי עלייה.
ככה שלהבא לפני שאתה מסיק מסקנות תברר אם זה מה שאתה חושב באמת נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
שמוליק05/02/2012זה היה נראה לי כאילו התעצבנת על סיון, וטוב שאתה אומר לי שטעיתי.
אני מתנצל. אני מקווה שתקבל את התנצלותי :-).
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גיא
סיון02/02/2012אני לא רופאה אבל דוד שלי הוא סכיזופרן - התגלה שהיה בצבא, הוא שומע קולות ממשיים של אדם אחר ששולט בו ואומר לו מה לעשות.
אנחנו שומעים לפעמים את עצמנו ומדברים אל עצמנו בראש וזה לא הפרעה. אנחנו יכולים גם לשמוע אנשים אחרים שדיברו אלינו בעבר ולזכור מה הם אמרו ע"י שמיעה של קולם בראש וזה גם לא סכיזופרניה. רק מי ששומע קולות של אחרים ואלה בדר"כ אנשים שמעולם לא היו בקשר עם החולה, והם מעבירים לו מסרים ולכאורה שולטים בו והוא מפחד מהם בדר"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון תודה רבה על המידע.
גיא02/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)