הפסקת טיפול בפלוטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול בפלוטין
    יבני
    14/02/2012

שלום,
    אני בת 65 ומטופלת בפלוטין מזה מספר שנים, עקב נטייה לחרדה ומצבי-רוח. בשנתיים האחרונות החלטתי, על דעת עצמי, לקחת כדור פעם ביומיים. הסידור הזה עבד עבורי עד לא מזמן. לאחרונה שמתי לב שבימים שבהם אני לוקחת כדור - אני נכנסת למין דכדוך ותשישות יותר מאשר בימים בהם איני לוקחת כדור. חשוב לציין שלאחרונה התגלו אצלי בעיות בלב והדבר אינו תורם לשקט הנפשי שלי. ביררתי עם רופא המשפחה והוא מציע לרדת ל- 2 כדורי פלוטין בשבוע ובהמשך להפסיק לחלוטין. בתי (המטופלת בלוסטרל כבר שנים רבות ומאוד מרוצה מהם) טוענת שהדבר עשוי להזיק לי וייתכן שיש צורך להחליף את הכדור באחר ולא לוותר עליו לחלוטין. לטענתה עלול מצבי הנפשי להתדרדר, במיוחד עכשיו, כשנוספו חרדות בתחום הבריאותי. אני מאוד מתלבטת בנושא.
    שאלותיי: האם כדאי להפסיק את הטיפול בפלוטין? האם יש מקום לעבור לכדור אחר? והאם ייתכן שאוכל להסתדר בלי כדור כלל? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול בפלוטין

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בפלוטין - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    14/02/2012

שלום רב.
    במידה ואת חשה חרדה מוגברת ושינויים במצב הרוח לאור גורמי דחק שונים ייתכן כי יש הגיון בטיפול תרופתי.
    פלוטין בהחלט עלול לגרום לתחושת עייפות וקהות.
    במקרה זה הייתי ממליץ לבצע החלפת טיפול תרופתי לנוגד דכאון מתקדם יותר כמו לוסטרל וציפרלקס או נוגד דיכאון מקבוצת SNRI כמו וויפאקס או צימבלטה.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו