קצת נואש: נושא וולבטרין ותוקפנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת נואש: נושא וולבטרין ותוקפנות
    אחד העם
    18/02/2012

שלום וברכה.
    אני בחור בן 25 בעל תואר ראשון, עובד. כל חיי היו בסדר גמור.
    משום מה לפני כשנתיים התפרץ בי משהו חרדתי שהתבטא בהיפוכונדריה בהתחלה, חרדות שונות, דיכאון קטן ומאז נכנסתי לעולם הכדורים הפסיכיאטרים.
    נסיתי SSRI (ציפרלקס ולוסטרל) לחרדה זה אכן עזר אבל לא לדיכאון (הייתה השמנה, חולשה, עייפות והרגשה שכל החיים כמו מבעד למסך זכוכית) ממש הרגשתי לא "אני".מאד אפאטי.
    לפני כ4 חודשים הרופא הציע לי לקחת "וולבטרין 300" (ללא SSRI) ופתאום אכן נעלמו תחושות "חולשה ועייפות" נהייתי נמרץ יותר, שומע מוזיקה. מרגיש דברים. שמח יותר לכמה שעות ביום. אבל יש בי לפתע המון מחשבות על התאבדות והתענינות בנושא. מסתכל על האקדח שלי לפעמים. גם תוקפנות פתאומית.
    אני הורס קשרים. לפעמים התפרציות של דיכאון חזק. טיפה פרנויה. (ואם אני לוקח ריטלין (פעם בשבוע בממוצע)- אז יש "היי" ל8 שעות אבל יומיים אח"כ אני בדאון נוראי.)
    אז נכון שזה "אני" הישן והטוב, אך אלים ותוקפני פי 10. חרדתי יותר. לפעמים אני מרגיש על סף פסיכוזה. מה עושים? ממה אני סובל? להמשיך לקחת וולבטרין? מה לגבי הריטלין?
    רוב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קצת נואש: נושא וולבטרין ותוקפנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

נשמע חוסר איזון מלווה בסכנה לפגיעה עצמית או בסובבים.
    יש לחזור מיד לפסיכיאטר מטפל.
    1. אסור לקחת ריטאלין עם וולבוטרין. חובה להפסיק מיידית ריטאלין ולא לקחת.
    2. יש להפחית קפה וממריצים אחרים.
    3. יש לשקול להפחית מינון וולבוטרין.
    4. יש לשקול תוספת SSRI , לטיפול בהפחתת אלימות ואימפולסיביות.
    5. יש לשקול טיפול פסיכולוגי למענה לגורמי דחק שעדין מובילים לחרדה ודיכאון.

באם תמשיך כך, אכן יש סיכוי למצב פסיכוטי ואף אישפוז כפוי , באם יהיה אלימות.

נא לפנות במיידי לפסיכיאטר מטפל !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו