מתי להתחיל מינון טיפולי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי להתחיל מינון טיפולי
    אלרגיה
    18/02/2012

שלום,
    אני צריכה לקחת עכשיו במשך שבוע - שבוע וחצי צירפרלקס חצי כדור של 10 מ"ג ואז לעבור לכדור שלם.
    שאלתי היא, אם אני סובלת מתופעות לוואי של כאבי ראש (זה בסה"כ היום השני של הטיפול) ,מעט סחרחורות וקושי בשינה ובכלל בהירדמות וכמובן מעט עייפות... אז זה אומר שאסור לי לעלות לכדור שלם?
    אגב, מתי כל התופעות לוואי הללו עוברות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי להתחיל מינון טיפולי

הוספת תגובה

• מתי להתחיל מינון טיפולי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

יש להמתין לפחות שבועיים, ניתן להוסיף כדורי שינה ואו הרגעה. בכל ספק לגבי העלאת מינון יש להתייעץ עם רופא מטפל, לפעמים אפשר להמשיך חצי כדור למשך מס. שבועות נוספים ואז לישקול שוב.
    באם אדם תמיד מגיב לתרופות במינון קטן ויש מהן רגישות, יש סבירות שמדובר SLOW METABOLIZED , הכוונה פירוק איטי של הכבד, במטופלים הללו מטפלים במינונים קטנים יותר, להבדיל, יש מטופלים אשר מאופיינים RAPID METABOLIZED , אותם אנשים שצריכים מינון גבוהה יותר מאחרים להשגת השפעה, שלהם יש צורך לתת מינון גבוהה יותר לעומת הרוב.
    הנ''ל ממחיש את החשיבות למעקב רופא !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- המשך

אלרגיה
    19/02/2012

שלום,
    אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס... יש מצב שבגלל זה המטבוליזם שלי איטי וכתבת את מה שכתבת?
    אני לא לוקחת כעת אלתרוקסין שכן עקב החרדות קצב הלב שלי מאוד גבוה והעדיפו כרגע שעדיף בלי האלתרוקסין שבתחילת הטיפול עלול להחמיר תופעות אלא...
    אני כרגע במעקב של רופא משפחה בעניין הציפרלקס ורק בעוד שבועיים יש לי תור ראשון לפסיכיאטר... רופא משפחה יידע להתמודד עם שאלת המינונים בהתאם לתופעות הלוואי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו