הפסקת טיפול בריספונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול בריספונד
    אילת
    20/02/2012

היי,
    אני בת 21 ומטופלת בריספונד כ-שנתיים וחצי.
    הטיפול החל בעקבות התקף פסיכוטי אקוטי חולף (על פי האבחנה)
    ומאז אני מטופלת בריספונד 1 מיליגרם ליום.
    בחודשים האחרונים הבעתי בפני הפסיכיאטרית שלי את רצוני להפסיק הטיפול בתרופה.
    מאחר שאני חשה מספיק בריאה ובזמן הטיפול לא חזר התקף כלשהוא או הסתמן שאני לוקה בסכיזופרניה.
    אך מאחר והוריי עוברים תהליך גרושין ממושך היא מסרבת על אף שביקשתי מספר פעמים והסברתי שהדבר לא יסכן את בריאותי לדעתי.
    בנוסף אני מרגישה שהשיחות איתה מאד קצרות ושטחיות אינן מתמקדות בהבראה ואין בהן כל כך פן פסיכולוגי.
    לכן אני שוקלת להחליף רופאה. שאלתי היא האם בשלב כזה ולאור הנסיבות זה כדאי ומומלץ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול בריספונד

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בריספונד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

שאלה לא פשוטה ואפילו מורכבת, מצד אחד יש רופאה שמכירה אותך וממליצה לך לא להפסיק , במיוחד על רקע גורמי דחק, מצד שני הצורך שלך להפסיק ולנסות להיפטר מהסטיגמה של מחלה נפשית.
    אני מבין אותך, בשלב הזה של גורמי דחק סביבתיים לא הייתי ממליץ לעבור ניסיון של הפסקה של טיפול שהוכיח את עצמו, לדעתי יש להיצמד להמלצות הרופאה המטפלת שבהחלט הגיוניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אחרת

שמוליק
    21/02/2012

שלום איילת.

אני בהחלט תומך גדול בהפסקת טיפול תרופתי, אולם הסיבה העיקרית לכך היא בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן. התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל וריספרדל בפרט מרדימות מאד, ומהסיבה הזו החלטתי להפסיק על דעת עצמי.

אני בטוח שהרופאה הזהירה אותך שהתסמינים עלולים לחזור וכו,...

אני רוצה לציין ששיתפתי את הרופאה שטיפלה בי בהחלטתי, והיא, כמובן, לא עודדה אותי להפסיק. בדיעבד, היא ראתה שזה היה צעד נכון, אע"פ שהוא אינו מומלץ על פי מה שמקובל.

אם תופעות הלוואי של מפריעות לך מאד, אז בהחלט ניתן להפסיק את התרופה.

ככלל, אני מאמין שטיפול בשיחות הרבה יותר יעיל מהתרופות, כך שאם את מרגישה שהשיחות עם הרופאה קצרות ואינן מועילות, אז תחליפי רופאה, ואולי את צריכה בכלל פסיכולוג.

אני מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו