מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בדחיפות.לינוי24/02/2012
אהלן, אני חיילת בת 19 וחצי. טופלתי פעמיים בחיי על יד שתי פסיכולוגיות. בפעם הראשונה טופלתי כי רציתי לדבר על טראומות שחוויתי כשהייתי קטנה, תוך כדי הטיפול הייתי נוהגת לחתוך את עצמי, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי . הטיפול הראשון היה מגיל 16 עד 18{לא סיימתי את לימודיי בתיכון בגלל הטיפול הזה}. הטיפול השני התחיל חצי שנה אחרי הראשון בעקבות הפרעות אכילה {בולמיה ואכילת יתר} ונמשך רק חצי שנה.
כמו שאמרתי, אני חיילת. ואני חווה בעיות הסתגלות נורא קשות בבסיס ששובצתי לפני כ-5 חודשים. אלו בעיות שהיו בי גם בעבר אך מאז ששובצתי לבסיס ההוא הן קיצוניות יותר. אני חשה לרב ריקנות, אני רגישה ופגיעה יותר מבד"כ, ביטחון ודימוי עצמי שואף לאפס, לא מבינה מה הטעם בדברים שאני עושה ואם יצא מהם משהו. הרבה פעמים מפרידה בין זכרונות או דברים שאני חווה לבין רגשות. ובכלל, המצבי רוח שלי משתנים מדקה לדקה ואני עצבנית לעיתים קרובות יותר{למרות שאני משתדלת לרסן את עצמי}. הרבה פעמים אני חושבת לעצמי מה הטעם בחיים של ואם אני מתקדמת בהם לאנשהו.
בזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שבאמת יש בי איזושהי בעייתיות נפשית, כי לא הגיוני שאני חווה דברים כאלה סתם במשך שנים. ביררתי קצת באינטרנט לגבי הפרעות אישיות ואני חושבת שיש לי הפרעת אישיות גבולית משום שאני חווה הרבה מהתסמינים המצוייים בהפרעה זו.
אין לי מי לפנות, כי אני יודעת שאם אפנה לקב"ן או לפסיכולוג/ פסיכאטר צבאי אני מסתכנת בכך שיעיפו אותי מהצבא על הבעיות שלי ואני ממש לא רוצה כתם כזה בחיים שלי. כמו כן, אין לי איך לממן פסיכיאטר פרטי.
בבקשה תעזרו לי, מאוד קשה לי נפשית ואני מרגישה שאין פתרון לכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון חשיבה
שמוליק26/02/2012שלום לינוי.
רציתי לתת לך כיוון מחשבה שכפי שהבנתי מדברייך, לא בא בחשבון, אלא שנראה לי שהסיבה שבגגלה זה לא בא בחשבון היא מוטעית.
הבנתי מדברייך שאת חוששת שיעיפו אותך מהצבא, ושזה"ידפוק" לך את החיים.
אינני יודע למה בדיוק את מתכוונת, אבל אם את חוששת שיהיה לך קשה אחרי זה למצוא עבודה, אז אני יכול להרגיע אותך שזה ממש לא נכון.
אותי העיפו מהצבא, כבר על ההתחלה. בכלל לא הייתי בבקו"ם.
אם לא די בזה, אז התאשפזתי ארבעה פעמים. אני עובד היום בהיי-טק.
אמרתי בראיון שעשו לי שלא הייתי בצבא, אבל תירצתי את זה בכך שביקשתי פטור בשל המצב המשפחתי שלי (את הפרט הזה אף אחד לא יבדוק).
בכל אופן, כפי שציינתי, אינני יודע למה בדיוק התכוונת שכשתבת שאת חושבת שזה ידפוק לך את המשך החיים, ואולי מה שאמרתי לא יעזור כלום...
בכל אופן, אני מאחל לך הצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בדחיפות. - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי26/02/2012שלום לינוי.
להערכתי את פזיזה במסקנותיך לגבי אפשרות סיכון יציאה מהצבא.
לצה"ל יש מערך מקיף ומסודר של בריאות הנפש המאפשר בניגוד למצב באזרחות טיפול מקיף וחינמי של פסיכולוג ופסיכיאטר. לא כל מי שפונה לקב"ן נזרק מהצבא והדרך לפרופיל 21 נפשי במקרים כמו שלך ארוכה מאוד. הרבה אנדים במצבים כמו שלך נהנו מעזרת בריאות הנפש בצבא וזכו לשירות צבאי מיטיב שהעניק להם אפשרות למרפא וצמיחה נפשית.
אני ממליץ לך בחום ובדחיפות לפנות לקב"ן היחידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...
לינוי27/02/2012הבעיה היא שהצבא לא מודע לבעיות שהיו לי לפני הצבא. הפסיכולוגיות שלי הלכו לקראתי ולא דיווחו עלי למי שהיה צריך לדווח.
אני לא רוצה להיות שונה מכולם וללכת לקב"ן, ולהסתכן בכך שאני לא אהיה יותר בצבא.
חשבתי שהצבא יהיה תקופה טובה בחיים והנה אני רואה את עצמי חוזרת תקופות הרעות שהיו לי. לרגישות, לשנאה העצמית, לשקרים, לתשומת לב.
אני ממש לא רוצה ללכת לקב"ן ובמיוחד שלא יתחילו לדבר עלי מאחורי הגב בגלל זה. כך שזאת לא אופציה מבחינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תגובה לשאלה "יש טיפול מסובסד?"
שמוליק28/02/2012אולי זה יעזור.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)