מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהמישהי28/02/2012
בעקבות דכאונות שהייתי שרויה בהם זה יצא "שהתחמקתי" מלעשות את מטלות הבית אבל כשיכולתי כן הייתי שוטפת כלים בעיקר.
בעקבות מקרה שעברתי בגיל 12, כשפגעתי בעין של הילדה של השכנה, אימי הכריחה אותי ללכת ולהבהיר מה קרה לאימא של הילדה, החוויה הייתה נורא טראומתית שבאותו בית הייתה משפחתה של הילדה שהאשימה אותי ואני זוכרת איך רעדתי ופחדתי עד אין סוף. לאחר חודש התחלתי לסבול מבעיות בבטן ומאז אותן בעיות ממשיכות. האם הכעס שלי על אימי לא מוצדק בזה שהיא הכריחה אותי ללכת לבית השכנה ולהבהיר את מה שקרה? הסברתי לה שזה נעשה בטעות ומעולם לא התכוונתי לפגוע בעין של הילדה אבל היא לחצה עליי ללכת. בעקבות הסימפטומים של IBS במהלך השנים התחלתי לפחד ללכת לשרותים, אימי תמיד הייתה צוחקת עליי ומקניטה אותי זה הגיע למצב כזה שלא הייתי הולכת לשרותים ובדיעבד אני מבינה איזה נזק עוד יותר גרמתי לבטן.
אני בשנות העשרים לחיי, איני ילדה אבל כן זה נורא נורא מעליב ודורס כשזה בא ממישהו שבעצם אמור לתמוך ולגונן. כשהייתי הולכת לשרותים היא הייתה מנמיכה את הטלוויזיה וזה גרם לי להרגיש בפניקה ללכת לשרותים. סבלתי מעצירות קשה, התחלתי לעשות תרגילי התעמלות ובאחד התרגילים מהחשש שאני לא אצליח "להתרוקן" נפגעתי בצווארי מה שהחמיר את תופעות ה IBS. בטלפון כשהייתה מתקשרת אליי היא הייתה פוגעת בי ומעליבה אותי וזה היה אחר ביקור רפואי שהפיל אותי לקרשים תתארו לעצמכם שזה היה הרגע ששבר את גב הגמל. זאת אומרת כל עוד "שהייתי ביחסים טובים איתה" היא המשיכה להתעלל בי נפשית, היה לה תענוג מלהעליב אותי בבעיות בטן שאין באפשרותי לשלוט. ועכשיו היא -זאת- מלינה על היחס שלי אליה, אני לא רוצה שום קשר אליה, אני לא רוצה לדבר איתה, וגם לא עונה לה שהיא מדברת אליי ועוד היא כועסת. האם היא שכחה את ההעלבות הדורסניות שלה כלפיי? האם הכעס שלי לא מוצדק? האם הכעס שלי לא מוצדק אחרי זה שהביאה אותי לסבול מבעיות רפואיות? אשמח לדעת מה אתם חושבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה אבל לא מרופא
שמוליק29/02/2012שלום לך.
אינני רופא.
לא ברור לי האם את גרה עם אימא שלך. אם כן, אז הייתי בהחלט מציע לך לעזוב אותה אם היא מתעללת בך. אני חושב שזה יעזור לך יותר מאשר אם תישארי איתה ותקבלי איזה טיפול נפשי.
אם שי צורך בסיוע כספי, אז נראה לי שאפשר לפנות לגורמי הרווחה.
אם ישנם בעיות בבטן, לא נראה לי שפסיכיאטר אמור לעזור. צריך לפנות לרופא המשפחה.
אם יהיה צורך, ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר.
בהצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)