מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהחיילת2104/03/2012
לפני כשנתיים חוויתי את התקף החרדה היחיד בחיי.
השבועיים הראשונים לאחר ההתקף היו בלתי נסבלים.
לא הייתי מסוגלת לתפקד. לא הייתי מסוגלת להישאר לבד, לצאת מהבית, פחדתי מהכ-ל כולל מללכת לישון.
לאט לאט החרדה פחתה וכעבור כ3 חודשים חלפה לגמרי. חזרתי לעצמי במלוא מובן המילה(ללא טיפול כלשהו).
לפני כחודש התחלתי להרגיש תחושה מוזרה, שלאחר בירורים למדתי לזהות כ"דה ריאליזציה".
כשבוע לאחר שהניתוק פקד אותי הצטרפו אליו גם החרדות.
ללא התקף, ללא סימן מקדים- פשוט כך. בוקר אחד הרגשתי שאני פשוט לא מסוגלת לצאת מהבית.
ושוב,לא הייתי מסוגלת להישאר לבד, לא הייתי מסוגלת לחשוב בצלילות, כשהכרחתי את עצמי לצאת הרגשתי שאני עומדת להתעלף- שאני לא מסולת ללכת את ה4 מטר עד למכולת וכו'...
5 ימים הייתי שרויה בחרדה הזו.
ואז היא חלפה מעצמה!!
נכון לעכשיו איני סובלת יותר מחרדה,
אך תחושת הדה ריאליזציה עדיין לא מרפה ממני!
יש לי מס שאלות
1. האם הדהריאליזציה היא תוצר לוואי של החרדה או ההפך??
2. מהו הטיפול היעיל ביותר בתופעה זו? (רצוי לא תרופתי...)
3. האם החרדות האלו זו תופעה חולפת או שמא נגזר עליי לחיות איתן כל חיי, ולצפות לאפיזודה הבאה?
יש לציין שאני מנסה להימנע ככל הניתן מטיפול תרופתי...ראיתי פסיכיאטר לפני כשבוע שהציע לי לקחת פריזמה.......לא לקחתי ובאמת הכל עבר מעצמו!!
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012דה רהליזציה מנגנון הגנה דיסוציאטיבי, דהיינו , נתק בין מחשבות, תחושות ומידע פרספטואלי( תחושתי).
מנגנון ההגנה שומר על שלמות הנפש והיכולת להתמודד, המקור לחרדות ולמנגנוני ההגנה טמון בתת מודע, חלק מהטיפול המשמעותי שאני עושה בקליניקה, עבודה דינמית, זיהוי מנגנונים, תובנות, וניסיון לשנות דרכי התנהגות וגמישות עם הסובבים ובכלל.
באם יש עבודה אמיתית, דינמית, "זיהוי שורש הבעיה " , שוב בדר'כ תכנים של תת מודע , בדר'כ יש הפחתה משמעותית של החרדה לרמות ניסבלות ולא מגבילות.
לפעמים יש צורך בתרופות להשגת רגיעה ומצב של "עבודה" ...
בהמשך ניתן להפסיק תרופות ולהתמיד בשיחות, שוב , במצבים יותר קשים של חרדה ודיכאון, עדיף פסיכיאטר אשר עוקב אחר המרכיב הגופני, תרופות לפי הצורך ועוד..
לפרטים לגבי טיפול פסיכולוגי ועוד.. את מוזמנת לבדוק באתר של , יש מידע רב לקריאה וכן הרצאה שדיברתי ברדיו, רשת א, לבחור תפריט מדיה --> רדיו, לחפש לפי הנושאים הזמינים להורדה בפורמט MP3 .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)