מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפוטרופוס יכול לחייב את החסוי ?אריקו06/03/2012
שלום רב,
אחי בן 53 מאושפז למעלה משנה וחצי במח' הסגורה בבית חולים פסיכיאטרי תחת צו בית משפט.
במשך ה 20 שנה האחרונות הוא נכנס ויוצא מביה"ח הפסיכיאטרי, ותמיד תחת צו של בית משפט.
מוניתי ע"י בית משפט לאפוטרופוס שלו גם בגוף וגם ברכוש.
לאחרונה חלה הידרדרות במצבו והוא "הולך ונעלם לי". אני מרגיש שאני מאבד אותו לגמרי. אני מרגיש שהוא מסתגר בעולמו ומאבד קשר לסביבה. מנהל המחלקה אמר לי שהוא עמיד לטיפולים הרגילים. ניסו את כל התרופות הקיימות וכלום לא עוזר. לדבריו, הסיכוי היחיד שאולי יעזור : טיפול נזעי חשמל.
אחי מסרב לקבל טיפול בנזעי חשמל.
שאלתי : האם אני כאפוטרופוס יכול לחייב אותו לקבל טיפול בנזעי חשמל ?
ממני, האח הכואב והאוהב שרוצה מאד מאד לעזור ולא יודע איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפוטרופוס יכול לחייב את החסוי ? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי06/03/2012שלום רב.
הסיפור שלך מעורר אמפאטיה ולמרבה הצער גם נפוץ מאוד.
אפופטרופסות לעניני גוף הינה מכשיר משפטי לקבלת חזקה בהחלטות רפואיות אלם בפועל אינה יכולה להחליף הסכמה של המטופל לטיפולים רפואיים. אינני מכיר אפשרות של החתמת אפוטרופוס על טיפול בנזעי חשמל בהיעדר התוויה להוצאת הוראת-אשפוז כפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את משפטך האחרון
אריקו06/03/2012ד"ר דוזיצקי היקר,
א. תודה רבה.
ב. כתבת : "אינני מכיר אפשרות של החתמת אפוטרופוס על טיפול בנזעי חשמל בהיעדר התוויה להוצאת הוראת-אשפוז כפוי".
אחי מאושפז אשפוז כפוי ע"י צו של שופט.
האם במקרה זה אוכל לחתום ולהתחייב במקומו על טיפול בנזעי חשמל ?
שוב תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ש...
שמוליק06/03/2012שלום אריקו.
אינני רופא.
למיטב הבנתי, ועד כמה שידוע לי, מי שנמצא באישפוז כפוי, אז ההחלטה על טיפול כפוי נתונה לבית החולים שבו הוא מאושפז.
נראה לי, שבית החולים (ולא ברור לי בדיוק מי), יכול להחליט על טיפול כפוי, אבל החלטה שכזו תינתן רק כאשר הטיפול הכרחי כדי למנוע מהמטופל סכנה לעצמו או לסביבתו. בדרך כלל, משתדלים לשכנע את המטופל לקבל טיפול בהסכמה.
בכל אופן, חכה לתשובה מדוייקת מהרופא.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)