מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס ותת פעילות בלוטת התריסאלרגיה08/03/2012
שלום,
אני מסה שנתיים במעקב עקב תת פעילות בלוטת התריס... TSH נע מרמה של 5 ל- 9 וT3 ו-T4 תקינים... אינני מטופלת באלתרוקסין.
התחלתי לפני שלושה שבועות חצי כדור של ציפרלקס והיום עליתי לכדור שלם של 10 מ"ג.
יש לי תור לפסיכיאטר עוד 10 ימים ואני מחכה לתור כדי להתעייץ עימו איך בדיוק להתחיל את הטיפול באלתרוקסין במקביל לציפרקלס.. שכן אני יודעת שזה קריטי לאזן את הבלוטה על מנת למקסם את השפעת הציפרקלס.
זה לא מסוכן בינתיים שהבלוטה לא מאוזנת במקביל ללקיחת הציפרלקס, נכון?
אגב, עלתה בי מחשבה שמטרידה אותי מאוד... יכול להיות שאני לוקחת ציפרלקס לשווא ושהחרדות/התקפי חרדה הללו בכלל נובעים מתת הפעילות ואני סתם מרעילה את המוח שלי בתרופות פסיכיאטריות ?
אגב, לקיחת ציפרלקס ואלתרוקסין ביחד יכול לגרום לתסמונת סרטונין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ותת פעילות בלוטת התריס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/03/2012שלום רב.
אין אינטראקציה בין-תרופתית בין ציפרלקס לבין אלטירוקסין ואין בעיה לקחת ציפרלקס ואלטירוקסין ביחד.
ציפרלקס נחשבת תרופה בטוחה ויעילה לטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה עם נסיון של מליוני משתמשים בכל העולם. לבטח לא מרעילה את המח.
תת-פעילות של בלוטת התריס עלולה להתבטא גם בהפרעת דיכאון, חוסר-כוחות וירידה במצב הרוח. מומלץ לטפל במצבי תת-פעילות ע"י אלטירוקסין.
אם קיימת הפרעה דכאונית קלינית בנוכחות תת-תריסיות יש לטפל גם באלטירוקסין וגם בנוגד-דכאון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני באותה בעייה!
רותם21/12/2014היי אני באותה בעייה אשמח לדעת את התשובה גם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)