חרדות, פחדים ומה שבניהם...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות, פחדים ומה שבניהם...
    רוני
    11/03/2012

שלום רב,

אני בן 32 ומאז ומתמיד הייתי אדם שפוחד ממחלות קשות ומוות, וככל שעובר הזמן אני מבחין שהפחד הזה, הולך ומחמיר. תמיד אני מוצא מחלה לפחד ממנה וכל פצעון שיוצא זה סימן שנגמר הסיפור שלי.
    בשנים האחרונות (3-4) התחלתי לסבול מ"טיקים" כאלה שמטיילים כל פעם במקום אחר בגוף. בהתחלה בחרתי להתעלם כי קראתי איפה שהוא באינטרנט שזה יכול להיות סימפטום של מחלה סופנית דבר שהלחיץ אותי מאוד, אז התמודדתי עם זה בדרכי שלי שאומר לטמון את הראש בחול ולקוות שיעבור. כמובן שבמשך הזמן הלחץ מהמחשבה על סופניות חיזק את התופעת "הטיקים" ולפני שנה אזרתי אומץ והלכתי לנוירולוג, הוא שלח אותי לבדיקה (לא זוכר את שמה) שתוקעים כמה מחטים בגוף ובודקים את השרירים. ב"ה, נמצא שהכול בסדר. מאז עזבתי את טיקים לנפשם ואני חי עם זה.
    בשבועות האחרונים אני מרגיש זרמים קלים קצת ברגלים קצת בידיים וזה קורה בעיקר כשאני חושב על זה. בנוסף כשאני נכנס לישון אני קצת רועד וברגעים הראשונים שאני נרדם תמיד יש איזה חלק בגוף שמקפיץ אותי כאילו מישהו נותן לי דקירונת עם קייסם (לא כואב, מבהיל).
    מטבעי אני אדם רציונל, בכל אספקט של החיים, והקטע המוזר הוא שרק בשבועות האחרונים קלטתי שאולי יש לי בעיה נפשית . מה שהפיל לי את האסימון הוא שפתאום שמתי לב שבארבעה חודשים האחרונים הייתי חרד מלא פחות מ 7 מחלות קשות שונות שאולי יש לי. על כל אחת מהמחלות "בזבזתי" בין 2 ל 7 ימי פחד ושוב לטמון את הראש בחול עד שעובר.
    כמובן שעניין הזרמים בגוף ו"הטיקים" המתגברים מתפרש אצלי כרגע שאולי הבדיקה משנה שעברה לא טובה או לא עדכנית כי יש שינויים אבל יש לי גם את הקול שאומר לי "חביבי הבעיה היא אתה ולא הגוף".

אם זה מצטייר לך אכן כבעיה נפשית כזו או אחרת ? מה עושים ? לאן פונים? אף פעם לא הייתי בטיפול נפשי, אני בקושי יודע את ההבדל בין פסיכולוג ופסיכיאטר , ומכאן השאלה אם התיאור שתיארתי מצריך פסיכולוג, פסיכיאטר או טיפולים מסוג אחר. האם אני חייב לפנות לרופא משפחה (מעדיף שלא) ומה המינוסים באי פניה לרופא משפחה (אם יש הבדל כלכלי).
    אני מרגיש שאין לי מספיק אנרגיות להתמודד עם הבעיה אם אני אטעה בכתובת המטפל ואבזבז זמן וכסף במקום הלא נכון ועלול להתייאש.
    לתשובתך אודה ואשמח למקסימום ידע.

רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, פחדים ומה שבניהם...

הוספת תגובה

• חרדות, פחדים ומה שבניהם... - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    11/03/2012

שלום רוני.
    ייתכן מאוד שאתה סובל מהפרעת חרדה הנקראת הפרעת חרדה היפוכונדריאלית הכוללת פחד ממוות, פחד ממחלות, עיסוק מוגבר במחלות ובשינויים גופניים ופנייה חוזרת לבדיקות רפואיות. עם זאת יש לשלול כל סיכון למחלה רפואית קיימת.
    לאור זאת ממליץ לפנות לרופא המשפחה בלבד להערכה כוללת ובמקביל לפנות ליעוץ אצל פסיכיאטר או פסיכולוג. בד"כ יש צורך בהתערבות פסיכולוגית ממוקדת הנקראת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו