מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר אהוד רוזיצקיענת19/03/2012
(הקפצתי את ההודעה מה- 12/3).
אני בן 27,
לאחרונה סובל קצת מחרדות ולכן רופא רשם לי ציפרלקס.
לקחתי את הציפרלקס חודש, הוא בלם את החרדות אבל התחלתי להרגיש משהו מוזר באוזניים ואז הבנתי שאני שומע ציפצופים שלא היו לי לפני.
התחלתי לחפש קצת באינטרנט על הנושא ואז ראיתי שרשמת פעם בפורום למישהו
שבד"כ התרופות ממשפחת ה- ssri פחות גורמות לטינטון (יחסית לתרופות מהמשפחה השניה).
אני ממש בהתלבטות מצד אחד הפסקתי לקחת את הציפרלקס כי לא סבלתי את הצפצופים ועכשיו החרדות חזרו לי והן מציקות לי, מצד שני אני לא רוצה ללכת שוב לרופא כי מה כבר הוא יתן לי? אם תרופה כל כך קלה כמו ציפרלקס ממשפחת SSRI גרמה לי לזה אז אם הוא יתן לי תרופה מסוג אחר היא גם כן תגרום לי לזה.
לכן רציתי לשאול אותך מניסיונך בנושא יכול להיות שאם אלך לרופא והוא ירשום לי לדוגמא תרופה אחרת מאותה משפחה (לדוגמא -רסיטל), יכול להיות שהיא לא תגרום לי לטינטון? למרות שהיא מאותה משפחה של הציפרלקס?
האם ישנן תרופות ממשפחת SSRI שמניסיון עם מטופלים פחות גורמות לטינטון מתרופות אחרות מאותה משפחה (מבחינה סטטיסטית עם מטופלים).
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אהוד רוזיצקי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/03/2012שלום רב.
תרופות מסוג SSRI גורמות פחות לטנטון ולעתים אף מהוות טיפול לטנטון.
ממליץ לך לנסות תרופות ארחות מאותה משפחה- בעיקר פאקסט או פלוטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אהוד
אני21/03/2012מה יש או אין בכדורי הפאקסט והפלוטין שבהם הסיכוי לטינטון נמוך לעומת הציפרלקס ?
למה הם יותר טובים לבעיה של תופעת לוואי של טינטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)