אינטרקציה בין תרופות ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינטרקציה בין תרופות ותופעות לוואי
    אורית
    19/03/2012

שלום
    לפני כחודשיים בשל בעיות דכאון ומחשבות טורדניוותו בהתייעצות עם פסיכיאטר התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג פעם ביום.
    עד שיעבוד הציפרלקס ועל מנת שאוכל לישון נרשם לי גם קלונקס 0.5 . יש לציין כי אני נוטלת מזה שנים תקופות לכאב עצבי בשלפוחית השתן (לידת מלקחיים) לירינל 10 מ"ג פעם ביום וגאבפנטן 400 מ"ג פעם ביום.
    האם יש אינטרקציה מפריעה בין כל התרופות הללו? שכן גאבפנטן גם משפיעה על מערכת העצבים המרכזית או שהיא שמפחיתה את יעילות הציפרלקס? שכן לאחר כחודש משלא היו תוצאות הולמות העלתי את המינון של הציפרלקס לכדור וחצי ביום.
    האם מותר ליטול את התרופות הללו ביחד?
    לאחרונה אני מנסה להפסיק את הקלונקס אולם אני לא מצליחה לישון. מקריאה באינטרנט הבנתי שאילו תופעות של התמכרות. איך ניתן להפסיק את הקלונקס מבלי לסבול מנדודי שינה????.
    אומנם יש שיפור ניכר במצב הרוח, אך היה מצופה שארי חודשיים של טיפול בציפרלקס הדיכאון והחרדה יעלמו
    ואוכל סוף סוף לישון בשקט בלי להיזדקק לתרופות נוספות.
    מה עושים?
    תודה
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אינטרקציה בין תרופות ותופעות לוואי - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    20/03/2012

שלום אורית.
    לא מוכרת אינטראקציה תרופתית בין ציפרלקס לבין קלונקס או גבאפנטין. אין בעיה לקחת במקביל.
    לגבי קלונקס- כל עוד את סובלת מהפרעה דכאונית וחרדתית אין בעיה להמשיך טיפול בקלונקס. יש צורך לאזן קודם כל ולהגיע למקסימום איזון מבחינה דכאון וחרדה ואז להתחיל הפסקה הדרגתית ואיטית בצריכת קלונקס.
    ממליץ כעת להגביר מנון ציפרלקס או לשקול מעבר לתרופה אחרת.
    יש להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו