דופמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופמין
    אפרת
    02/04/2012

שלום,

אני בת 32 וסובלת כבר כמה שנים מעייפות שמקשה על התפקוד.
    ניסיתי כמה סוגים של תרופות מסוג SSRI וגם SNRI(סימבלטה)
    שום דבר לא עזר לעייפות, ואפילו העייפות החמירה, והבנתי שהעייפות לא נובעת ממצב נפשי.
    כל בדיקות הדם תקינות, והשינה יחסית תקינה(מבדיקה במעבדת שינה).
    מביקור אצל נוירולוגית היא אמרה לי שאין טעם לנסות עוד תרופות שעובדות על סרוטונים ונורדאנלין כי כבר מיציתי ואם לא היה שיפור בכל הניסיונות הרבים שעשיתי, כבר לא יהיה מבחינת התחום הזה.

היא נתנה לי פרוביג'יל ואני לוקחת מינון גבוה שעוזר ממש קצת...אבל עדיין איני יכולה לעבוד.
    היא ציינה שאולי יש לי דופמין נמוך וזה גורם לעייפות.
    וניסיתי את התרופה וולבטרין לפני כן יש לציין, אבל לא יכלתי לעמוד בתופעות הלוואי ובנדודי השינה, אז הפסקתי.
    רציתי בבקשה לברר: האם ישנה תרופה נוספת שאני יכולה לקחת שתעלה לי את הדופמין?
    האם מדובר רק על תרופות של פרקינסון?
    והאם ריטלין לא עושה את העבודה כי הוא מעלה רק לאותה תקופה שלוקחים וממכר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופמין

הוספת תגובה

• דופמין - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    02/04/2012

שלום רב.
    אין דבר כזה מחסור בדופמין שגורם לעייפות באנשים צעירים.
    עייפות יכולה לנבוע מהרבה מאוד גורמים רפואיים ונפשיים ועל כן אני ממליץ על בירור כולל רפואי. אם את סובלת גם מכאבי שרירים או מפרקים ייתכן כי מדובר בפיברומיאלגיה.
    פרוביג'יל וולבוטרין הינן תרופות שעובדות על דופאמין ויכולות לגרום לתחושת עוררות אולם יעילותן לעתים מוגבלת.
    אינני ממליץ על טיפול בריטאלין- תרופות ממשפחת הריטאלין אינן יכולות לשמש כממריצים- קיים פוטנציאל גבוה להתמכרות ובסופו של דבר זה לא עוזר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו