מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס לא משפיע- לד"ר דוידאורא'03/04/2012
שלום,
אני סטודנטית בת 23 שלוקחת ציפרקלס 10 מ"ג כבר בחודש בדיוק ואין השפעה... עדיין יש לי מועקות חזקות,חרדות, דפיקות לב.. שינה לא טובה... עוררות יתר וכו'.
התרופה הייתה אמורה כבר להשפיע ?
חשוב לציין שבתחילת הטיפול עם כדור שלום( בשבוע הראשון )הייתה הטבה משמעותית... וזה פתאום נעלם.
האם בשלב זה יש לשקול לעלות את המינון ? או פשוט לחכות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנית גם לרופאים הנוספים.
א'03/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מופנית גם לרופאים הנוספים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/04/2012היי מצטער על העיקוב בתשובה. לאחר חודש אמורה להיות השפעה, יש לברר גורמים היכולים להחמיר, קפה , ממריצים , תזונה, גורמי דחק סביבתיים וכו...
באם לא נימצא גורם ברור המחמיר, יש אפשרות אכן לעלות מינון וכמו כן מומלץ לשלב שיחות טיפוליות, פסיכוטראפיה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך
א'10/04/2012שלום,
תודה על תשובתך.
כמה הבהרות למה שכתבת:
לגבי תזונה- אני לא שותה קפה, תה, אלכוהול ולא שום דבר המכיל קפאין... מה שכן אני אוכלת לא מעט מתוק( ומאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס החשק רק גדל)... האם זה בעייתי? וכמו כן, מה למשל אתה ממליץ לאכול שיתרום להורדת הרגשת החרדה וממה להימנע?
כמו כן, כתבת גורמי דחק סביבתיים... מה למשל ? אני סטודנטית ונמצאת בהמון לחץ מהלימודים... אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ומטופלת בשיטת CBT.
לא מעט פעמים הפסיכולוג שלי אומר שרוב לחצים שלי הם מסיבות די הגיוניות, אבל העוצמה של מה שזה עושה לי היא לא הגיונית ואת זה הכדור אמור לסדר.
כמו כן, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס קלה.. TSH נע בין 6 ל-9 ומזה יומיים התחלתי לראשונה מינון נמוך של יוטירוקס(התחליף של אלתרוקסין החדש) על מנת לייצב את הבלוטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- המשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012לדעתי עניתי כבר ...
לגבי אוכל = מומלץ יעוץ מסודר עם דיאטנית.
י ש חשיבות לאיזון גופני , בלוטת התריס, תוספת וויטאמינים.
פעילות גופנית תמיד יכולה לתרום.
CBT אמור לתרום טכניקות להרפייה והפחתת מתחים וחרדות ( נשימות, הרפיות.. , חשיפה על פי סולם קושי ועוד..)..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)