דיכאון ושינוי תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון ושינוי תרופתי
    בן 25
    06/04/2012

שלום רב אני סובל מדיכאון מזה כ5 שנים לאחר aml.
    אני גבר בן 25.
    בהתחלה טופלתי על ציפרלקס לאחר מכן על פקסט ולאחר מכן על ויפאקס.
    הטיפול בויפאקס עשה עבודה מאוד טובה אבל לאחרונה עברתי משבר בזוגיות
    ומאז זה לא כלכך עוזר. לכן הפסיכיאטרית הורידה לי את המינון מ300 פקסט ל225 והוסיפה לי למוג'ין ומירו כנראה בגלל קשיי שינה.
    יש לי מספר שאלות אשמח אם אתוכלי לענות עליהן:
    1.לקחתי מירו פעם אחת חצי כדור וזה עשה לי ממש רעה לא יודע איך לתאר את ההרגשה אולי חרדה או חולשה אבל לא בדיוק זו לא הייתה סתם עייפות כמו כדור שינה אבל הרגשה ממש ממש לא טובה וזה בא כזה בבום. רציתי לדעת אם להמשיך לקחת את הכדור כמו שאמרה הפסיכיאטרית או שעליי להפסיק?
    2.אני סובל מעצירות מזה כחודש לאחר שלקחתי וולבוטרין אבל הפסקתי כי כנראה זה עשה את העצירות. יכול ליהיות שפתאום הוייפאקס עושה לי עצירות. כי עד יום לא סבלתי מזה. הייתי אצל רופא משפחה פעמיים ואמרו שהכל תקין לאחר בדיקה. רציתי לדעת אם יש לך איזושהי עצה לגבי זה..זה קצת מייאש כל פעם לקחת נר גליצרין במיוחד שאני רגיל ליציאות מסודרות ונורמליות.
    3.בקשר לטיפול: רציתי לדעת האם יש תקווה מבחינת הכדורים כי אני לא יודע אני חושב שכבר מיציתי את כל סוגי הכדורים לא? כאילו אין איזו בדיקה או משהו שאני יכול לעשות כדי לדעת מה מתאים לי? זה מאוד מייאש לחיות במצב כזה מה גם שאני סטודנט והדיכאון פוגע לי בלימודים.
    יש לציין שעם הוייפאקס הייתה לי אחלה של תקופה אבל עכשיו אני לא יודע כנראה שזה הפסיק לעבוד. האם יש מצב בו תרופה פשוט מפסיקה לעבוד?
    במשפחה אומרים אולי תחליף רופא? אני אישית חושב שהיא ממש טובה אבל לא יודע? מה את אומרת?
    אשמח לתשובות על השאלות ואולי ייעוץ לפי דעתך וניסיונך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ושינוי תרופתי

הוספת תגובה

• דיכאון ושינוי תרופתי - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    09/04/2012

שלום לך
    אכן שאלות מורכבות..כדאי לענות עליהן בקונטקסט שלך!מכל מקום:
    ישנן עדיין אופציות טיפוליות שטרם ניסית..
    קורה לפעמים שתרופות מפסיקות לעבוד אך זה די נדיר ויש עדיין תרופות אחרות..
    אינני מאמין שהעצירות נובעת מהטיפול..יש לזה פתרונות!
    תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו